Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Δήμος Ωρωπού: Απάντηση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής σε δημοσίευμα σχετικά με τα self tests

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή το  δημοσίευμα του alfavita.gr την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 12:21 με τίτλο “Εκπαιδευτικοί: Σε Αχαρνές και Ωρωπό κάνουν χιλιόμετρα για να βρουν self test” η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωρωπού με γνώμονα την υπεύθυνη ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας, των δασκάλων, καθηγητών, των παιδιών και των γονέων τους παραθέτει την ακόλουθη απάντηση:

“Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωρωπού έχει πράξει τα δέοντα σε ότι της αναλογεί σχετικά με την προμήθεια υγειονομικού υλικού αλλά και self tests και μάλιστα έχοντας πράξει και περισσότερα από αυτά που προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ειδικά μάλιστα και μετά το ξέσπασμα της μετάλλαξης “Όμικρον” και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων μοιράζοντας self tests σε όλα τα σχολεία και κάνοντας συνεχώς απολυμάνσεις μετά από συνεννόηση και σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων.

Πιστεύουμε πως από λάθος πληροφόρηση ο σύλλογος “Ο Σωκράτης” χαρτογράφησε λαθεμένα και άδικα τις προθέσεις, τις ενέργειες και τα πεπραγμένα της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής του Δήμου Ωρωπού και τον καλούμε να επανορθώσει με νεότερο δημοσίευμα αφού προηγουμένως ο συντάκτης του κειμένου πληροφορηθεί το τι πραγματικά συμβαίνει σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας.

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωρωπού είναι στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου και των πολιτών για επίσημη ενημέρωση. Άλλωστε ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ.Νίκος Λούπης έχει συναντήσει κατά καιρούς εκπροσώπους του συλλόγου “Ο Σωκράτης” και τους έχει ενημερώσει όποτε ζητήθηκε. Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωρωπού βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων και βρίσκεται στο πλευρό της για να δώσει λύσεις για όλες τις ανάγκες που δημιουργούνται όχι μόνο γύρω από την πανδημία covid-19 αλλά γενικότερα στη λειτουργία τους.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως ο Δήμος Ωρωπού χρησιμοποιήθηκε για να “τεκμηριωθούν” καταγγελίες σχετικά με προβλήματα στη διανομή των self test. Καλούμε τον “Σωκράτη” να εξαιρέσει το Δήμο Ωρωπού, τους μαθητές και τους γονείς τους από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες οι οποίες μόνο σύγχυση και ανασφάλεια προκαλούν στην κοινωνία του τόπου μας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ