Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλανδρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεδρίασε την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Χαλανδρίου.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα υπό την προεδρία του Δημάρχου Σίμου Ρούσσου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, των αντιδημάρχων της πόλης και υπηρεσιακών παραγόντων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Ειδικότερα, συμμετείχαν ο δ/ντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καστρίτης, ο διοικητής του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Κ. Κυριλλίδης, ο διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Γ. Πετρούπολος, ο διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Β. Ζαφείρης, ο διοικητής του Α.Τ. Χαλανδρίου Σπύρος Κρεζίας, η δ/ντρια Περιβάλλοντος του Δήμου κ. Ελ. Καταπόδη, η δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ν. Αικατερίνη, ο δ/ντής Κοινωνικής Μέριμνας κ. Π. Χριστοδούλου, ο δ/ντής Διαχείρισης Απορριμμάτων & Ανακύκλωσης κ. Θ. Γκόγκος και από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας η κ. Σ. Ξεφτεράκη

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε εκτενής αναφορά στα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί από τον κάθε εμπλεκόμενο φορέα στον τομέα αρμοδιότητάς του και επισημάνθηκαν οι κρίσιμες λεπτομέρειες για την αποτελεσματικότερη μεταξύ τους συνεργασία.

Ειδικότερα, στις ενέργειες που έχει υλοποιήσει ο Δήμος Χαλανδρίου για την προστασία από κινδύνους πυρκαγιάς, βάσει του επικαιροποιημένου σχεδίου δράσης «ΙΟΛΑΟΣ», αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Ευθυμίου, δίνοντας έμφαση σε όσα έχουν γίνει για τον καθαρισμό και την αποψίλωση των κοινόχρηστων αλλά και των ιδιωτικών οικοπέδων.

 

Οι επιπλέον πρόνοιες που έχει λάβει ο Δήμος για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο αφορούν στην:

 

  • Αγορά και τοποθέτηση δύο επιπλέον πυροσβεστικών κρουνών στην περιοχή του Πατήματος
  • Συντήρηση των 44 πυροσβεστικών φωλιών στη Ρεματιά
  • Δημιουργία 24ωρης, για πρώτη φορά, περιπολίας Πολιτικής Προστασίας (σαββατοκύριακων και αργιών συμπεριλαμβανομένων) στην περιοχή του άνω Πατήματος και της Ρεματιάς

Ο κ. Ρούσσος τόνισε ότι ιδιαίτερα επωφελής για την πρόληψη θα ήταν η αύξηση των περιπολιών του Α.Τ. Χαλανδρίου τις βραδινές ώρες και τις ημέρες με μεγάλη επικινδυνότητας πυρκαγιάς, στις περιοχές του Πατήματος και της Ρεματιάς.

Δήλωσε επίσης ότι ο Δήμος έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνταν για τη διασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, του εξοπλισμού και των εργολαβιών για τους καθαρισμούς και τις αποψιλώσεις οικοπέδων.

Περαιτέρω, σημείωσε ότι οι πολίτες θα ενημερωθούν εκ νέου για την εφαρμογή GIpolis, την εφαρμογή έγκαιρης ειδοποίησης σε περίπτωση έκτακτων φαινομένων, προκειμένου να την κατεβάσουν στα κινητά τους και να αποκτήσουν πρόσβαση στη σχετική υπηρεσία.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ