Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Συζήτηση για την υποχρηματοδότηση του Δήμου Χαλανδρίου από την Περιφέρεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πορεία των έργων υποδομών που είναι σε εξέλιξη στο Χαλάνδρι αλλά και το θέμα της υποχρηματοδότησης του Δήμου Χαλανδρίου από την Περιφέρεια Αττικής βρέθηκαν στο επίκεντρο των όσων συζήτησαν ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και ο περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Τομέα με την «Δύναμη Ζωής», κ. Γιώργος Μπαλάφας, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στο δημαρχείο Χαλανδρίου.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η διοίκηση Πατούλη δεν ενέταξε ούτε ένα έργο για το Χαλάνδρι, το μεγαλύτερο δήμο των βορείων προαστείων, στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον κ. Μπαλάφα για την επανεκκίνηση των εργασιών στο νέο δημαρχείο Χαλανδρίου, οι οποίες είχαν διακοπεί, καθώς η Περιφέρεια Αττικής είχε σταματήσει, από τον Οκτώβριο του 2021, να εκταμιεύει τα αναγκαία κονδύλια από το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων. Ως εκ τούτου, ο εργολάβος είχε διακόψει τις εργασίες, οι οποίες ξεκίνησαν εκ νέου τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Η τρίμηνη αυτή διακοπή των εργασιών έθεσε το έργο εντελώς εκτός χρονοδιαγράμματος, όπως τόνισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

Ο Σίμος Ρούσσος αναφέρθηκε επίσης στην κατασκευή της πλατείας στην οδό Αγράμπελης στο Πάτημα, αλλά και την εξέλιξη του έργου στην πλατεία της οδού Γεννηματά, έργα που εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο το 2016, σημειώνοντας ότι πρόκειται για έργα που δίνουν ανάσα στην νεόδμητη περιοχή του Πατήματος.

Όπως δήλωσε ο κ. Ρούσσος με επιτυχία ολοκληρώθηκε και το έργο της γεωθερμίας στο Αθλητικό Κέντρο «Ν. Πέρκιζας», έργο το οποίο εγκρίθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Μάιο του 2017, με την προηγούμενη διοίκηση.

Ικανοποίηση εξέφρασε και για την ολοκλήρωση του έργου ομβρίων ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που χρηματοδότησε η Περιφέρεια με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από το 2016, δεδομένου ότι, όπως είπε, ενίσχυσε σημαντικά την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης.

Όπως τόνισε ο ίδιος το μόνο νέο έργο, μετά το 2019, που χρηματοδοτείται εν μέρει από το προηγούμενο ΕΣΠΑ 2014-2020, είναι αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων, ύψους 1.250 εκατ. ευρώ, το οποίο, όπως σημείωσε το συγχρηματοδοτεί ο Δήμος Χαλανδρίου με 500.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Μπαλάφας υποστήριξε ότι η άνιση μεταχείριση του Δήμου Χαλανδρίου στη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια δεν συνάδει με τις αρχές λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης και με την ορθή πρακτική ένταξης των έργων στη βάση ώριμων μελετών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ