Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Ο Δήμος Χαλανδρίου υποδέχτηκε με ασφάλεια τους μαθητές

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Χαλανδρίου φρόντισε η επαναλειτουργία των σχολείων να γίνει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, στα πλαίσια της αρμοδιότητας των δήμων, για την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν τα εξής:

  • Διανεμήθηκαν εκ νέου μάσκες (2 ανά μαθητή και εκπαιδευτικό) από την προμήθεια της ΚΕΔΕ. Πέραν αυτών που είχαν διανεμηθεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς με μέριμνα και προμήθεια του Δήμου.
  • Όλα τα σχολεία εφοδιάστηκαν με τις απαραίτητες πιστώσεις, μέσω της Σχολικής Επιτροπής.
  • Εγκαίρως λήφθηκε μέριμνα για την τοποθέτηση του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας και δόθηκαν σχετικές οδηγίες.
  • Έγινε προμήθεια 125 τάμπλετ για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, τα οποία δόθηκαν στους μαθητές μέσω των δ/ντών των σχολείων.
  • Μετά την αναστολή λειτουργίας, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, μεμονωμένων τμημάτων στο 1ο , 9ο και 5ο Δημοτικό, ο Δήμος Χαλανδρίου διενέργησε άμεσα απολυμάνσεις και παράλληλα οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους διευθυντές /ντριες όλων των σχολείων για την περίπτωση που απαιτηθεί η λήψη περαιτέρω μέτρων.

Σημειώνεται πως για τη διενέργεια δωρεάν μοριακών τεστ ανίχνευσης Covid-19 για τους μαθητές μέχρι 16 ετών και τις οικογένειές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΙΚΑ Χαλανδρίου (Δημοσθένους 8).

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ