Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Ραντεβού και πάλι στη Ρεματιά για περισσότερες Νύχτες Αλληλεγγύης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων συνεχίζονται στη Ρεματιά οι Νύχτες Αλληλεγγύης, ύστερα από την ανάπαυλα των αυγουστιάτικων διακοπών. Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 κάνει επανεκκίνηση το Σάββατο 24 Αυγούστου με τη μουσική εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Νέοι Ορίζοντες Ελλήνων Ρομά, που μας καλούν σε μια βραδιά τσιγγάνικης κουλτούρας. Μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου ακολουθούν 40 ακόμη προγραμματισμένες εκδηλώσεις από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών από τις οποίες οι 38 έχουν ελεύθερη είσοδο.

Μολονότι το Φεστιβάλ Ρεματιάς περιλαμβάνει ισότιμα εκδηλώσεις από καταξιωμένους καλλιτέχνες και νέους δημιουργούς, οι οποίες στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν ελεύθερη είσοδο, ανάμεσα στις Νύχτες Αλληλεγγύης του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου υπάρχουν ορισμένες με ξεχωριστή σημασία για το πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης:  

  • Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Χαλανδρίου, που έχει ξεκινήσει από το 2016 σε συνεργασία με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών για τη διεύρυνση των δυνατοτήτων ισότιμης συμμετοχής όλων στα έργα του πολιτισμού και της τέχνης, το Φεστιβάλ Ρεματιάς φιλοξενεί και φέτος καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις ως προς το περιεχόμενο. Οι καθολικά προσβάσιμες θεατρικές παραστάσεις που περιλαμβάνει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019, με την πιστοποίηση και επιμέλεια της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών, θα παρουσιαστούν με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για K/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες και ακουστική περιγραφή για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης ενώ το πρόγραμμα της κάθε παράστασης θα διατίθεται σε μεγαλογράμματη σειρά, σε γραφή Braille και Qr code. Πρόκειται για την ξέφρενη κωμωδία Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν του Roy Kift σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και Αντώνη Ρέλλα και πρωτότυπη μουσική των Φοίβου Δεληβοριά και Χατζηφραγκέτα, στις 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου και για την τραγωδία Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, στις 13 Σεπτεμβρίου.
  • Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου, που έχει συσταθεί πρόσφατα με την αρωγή της συμφωνικής ορχήστρας νέων Underground Youth Orchestra, συνεχίζει την πορεία της με στέρεα βήματα και πραγματοποιεί την πρώτη της αυτόνομη εμφάνιση στις 13 Σεπτεμβρίου, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Νίκου Χατζηελευθερίου, σε έργα Χατζιδάκι, Piazzolla, Shostakovich, Vivaldi κ.ά. συνθετών. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς Συμφωνικός παλμός – νεανικός σφυγμός, η Underground Youth Orchestra, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη, ερμηνεύει την 1η Συμφωνία του G. Bizet και τη Simple Symphony του B.Britten.

Στο δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της επιλογής του Δήμου Χαλανδρίου να στηρίζει νέους δημιουργούς και εναλλακτικά καλλιτεχνικά σχήματα φιλοξενείται για πέμπτη συνεχή χρονιά η Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών, Our Festival. Από τις 3 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, το Our Festival 5 παρουσιάζει στη Ρεματιά περισσότερες από τρεις εκδηλώσεις καθημερινά από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών.

Ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί όλους και όλες μας να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε με την ίδια θέρμη στη μεγάλη γιορτή της πόλης, εκφράζοντας την αγάπη μας για την τέχνη και τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη μας με τη συνεισφορά ειδών πρώτης ανάγκης για τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

 Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου ξεκινούν στις 8.30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ