Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Μία άλλη πόλη είναι εφικτή: Οι προτάσεις του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για το Χαλάνδρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση των επεξεργασιών του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για το Χαλάνδρι.

Σε συνέχεια ενός πρώτου κύκλου επεξεργασιών που περιλάμβανε καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης, διαβούλευση με τους φορείς μεταφορικού έργου, διερεύνηση ομάδων-στόχων (μαθητές, γονείς, επαγγελματίες), μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου και συμπλήρωση πάνω από 1.000 ερωτηματολογίων, στη δεύτερη φάση η Ομάδα Έργου του ΣΒΑΚ Χαλανδρίου, μαζί με την μελετητική ομάδα, αναπτύσσει την «καρδιά» των προτάσεών της για αυτό που ονομάζεται Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα με κεντρικό στόχο τη βιώσιμη μετακίνηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη για τον λαό της πόλης.

Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνεται δημόσια διαβούλευση για τη δεύτερη φάση του ΣΒΑΚ Χαλανδρίου την Κυριακή  29 Σεπτεμβρίου 2019, στις 11.00πμ, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου (Γρ. Γυφτοπούλου 2 και Ανδρ. Γκίνη, 1ος όροφος, πλατεία Χαλανδρίου).

Η μελετητική ομάδα του ΣΒΑK θα παρουσιάσει τρία εναλλακτικά σενάρια προτάσεων (μηδενικό σενάριο – ήπιο σενάριο – έντονα παρεμβατικό σενάριο) που αναπτύσσονται σε τρεις χρονικούς ορίζοντες δράσης (5ετια – 10ετια – 20ετια). Μεταξύ άλλων, στα σενάρια αυτά περιγράφονται μέτρα και παρεμβάσεις που αφορούν στην κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης, τη ρύθμιση της στάθμευσης, την οργάνωση πράσινων διαδρομών, την αναβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας, την ενίσχυση του δικτύου πεζοδρόμων, τη λειτουργία των πεζοδρομίων, τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων και τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Στις προτάσεις του ΣΒΑΚ περιγράφεται μία άλλη πόλη. Μία πόλη που αποδεσμεύεται από τη χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου και όσα αυτή συνεπάγεται. Μία πόλη που αφορά τον πεζό και το ποδήλατο, που πλέον αποκτούν προτεραιότητα στην κίνηση στο δημόσιο χώρο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ