Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου μεταφέρεται στο «Αίθριο» και θα αποτελεί ένα στολίδι στην καρδιά της πόλης!

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δημοτική βιβλιοθήκη σε σύντομο χρονικό διάστημα θα στεγαστεί στο δημοτικό κτήριο «Αίθριο» που για δεκαετίες λειτουργούσε ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η Δημοτική Αρχή με εισήγηση της στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 5 Φλεβάρη, κατοχύρωσε κατά πλειοψηφία την αλλαγή χρήσης του κτηρίου, για την μετεγκατάσταση και λειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης σε αυτόν τον υπέροχο χώρο, στο κέντρο της πόλης.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη που αριθμεί 32.000 τίτλους βιβλίων και 6000 ενεργά μέλη, λειτουργούσε από το 1991 στο υπόγειο του ιστορικού κτηρίου «Παλατάκι», χωρίς όμως εδώ και χρόνια, να μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω στους ορόφους, λόγω της παλαιότητας του κτηρίου και της στατικής ανεπάρκειας. Παράλληλα δεν ήταν επισκέψιμη, λόγω των σκαλιών από ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους και νέες μητέρες, ενώ λόγω του ελάχιστου χώρου δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και γενικότερα να υπάρχει ασφαλής συνάθροιση κοινού.
Αντίστοιχα η παιδική βιβλιοθήκη, με τους περισσότερους από 5000 τίτλους παιδικών βιβλίων, δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις ανάδειξης και προβολής της αξίας του βιβλίου, στα μικρά παιδιά.
Πλέον η μετεγκατάσταση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο νέο αυτό χώρο, δίνει τη δυνατότητα να εκτεθεί το σύνολο των βιβλίων που διαθέτει, να διαμορφωθεί σύγχρονο αναγνωστήριο, να λειτουργήσει το Κέντρο Πληροφόρησης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για άτομα με ειδικές ικανότητες, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την αυτόματη μετατροπή κειμένου σε γραφή Braille. Επίσης δίνει τη δυνατότητα τους θερινούς μήνες να λειτουργεί υπαίθριο αναγνωστήριο και συνολικά τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο νέοι και περισσότεροι άνθρωποι που επιζητούν τη γνώση.
Οι τεχνικές εργασίες για την άμεση λειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης στο νέο χώρο, έχουν ήδη ξεκινήσει και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει και η μεταφορά τμημάτων της βιβλιοθήκης ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος που θα παραμείνει κλειστή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ