Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Διπλασιάζει τον αριθμό των σχολικών καθαριστριών ο Δήμος Χαλανδρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την πρόσληψη 61 σχολικών καθαριστριών «οχυρώνει» ο Δήμος Χαλανδρίου τα σχολεία της πόλης, για τη σχολική χρονιά 2022- 2023, αναλαμβάνοντας το επιπλέον κόστος μισθοδοσίας, παρά την δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε πρόταση του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, για πρόσληψη 31 σχολικών καθαριστριών πλήρους απασχόλησης και 30 μερικής (τετράωρης) απασχόλησης, συνολικά 61 ατόμων, από 51 που προσλήφθηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος από αυτόν πού εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, βάσει των ανθρωποωρών που προέβλεπαν οι σχετικές διατάξεις. Τις επιπλέον δαπάνες μισθοδοσίας, ύψους 207.700 ευρώ, θα αναλάβει ο Δήμος, και μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω των υπέρογκων αυξήσεων του ενεργειακού κόστους.

Σίμος Ρούσσος: Με αίσθημα ευθύνης, αυξάνουμε τον αριθμό των σχολικών καθαριστριών

«Με αίσθημα ευθύνης αποφασίσθηκε και φέτος να προσληφθεί αυξημένος αριθμός ατόμων στην καθαριότητα των 48 σχολικών μονάδων του Δήμου μας, προκειμένου να διασφαλισθεί η υγειονομικά ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία τους, προς όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και όλων των μελών της σχολικής κοινότητας. Το επιπλέον κόστος μισθοδοσίας θα το αναλάβει ο Δήμος, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση είναι επιβαρυμένη, λόγω της δυσανάλογης αύξησης του κόστους ενέργειας, που έχει εκτοξευθεί από τα 0,13/kwh σε πάνω από 0.35/kwh-0.40/kwh.
»Παρ’ όλα αυτά, προχωρήσαμε χωρίς κανένα ενδοιασμό στην ενίσχυση της καθαριότητας στα σχολεία μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά την

επόμενη σχολική χρονιά θα επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας των ολοήμερων δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων και ότι πιθανόν θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε εκ νέου εποχικές εξάρσεις της πανδημίας COVID – 19, με εφαρμογή αυστηρότερων υγειονομικών πρωτοκόλλων», σχολίασε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Μέσα σε δύο χρόνια διπλασιάστηκε ο αριθμός των σχολικών καθαριστριών

H απόφαση του Δήμου Χαλανδρίου αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης περσινής, με την οποία ο αριθμός των σχολικών καθαριστριών αυξήθηκε, τη σχολική χρονιά 2021- 2022, κατά 50%, με πρόσληψη 51 ατόμων από 33 την προηγούμενη χρονιά, με επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού κατά περίπου 200.000 ευρώ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ