Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Χαλανδρίου: Τηλεκπαίδευση και για τα παιδιά Ρομά

Δημοσιεύθηκε

στις

Tα παιδιά Ρομά που κατοικούν στο Χαλάνδρι και φοιτούν στο Δημοτικό, κατάφεραν την προηγούμενη εβδομάδα να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά τα μαθήματά τους μέσω webex.

 

Τα παιδιά παρακολούθησαν τα μαθήματά τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Κέντρο Κοινότητας Ρομά, με τάμπλετ που προμηθεύτηκε ο Δήμος Χαλανδρίου για τους μαθητές της πόλης και με την εποπτεία της διαμεσολαβήτριας Βίκυς Σαρρίδου, είχαν τη χαρά να χαιρετήσουν τους δασκάλους τους, να μιλήσουν με τους συμμαθητές τους.

Το προηγούμενο διάστημα με την εποπτεία διαμεσολαβήτριας του Κέντρου Κοινότητας Ρομά παρακολουθούσαν στον καταυλισμό μόνο τα τηλεοπτικά μαθήματα του υπουργείου Παιδείας με ηλεκτρονικό εξοπλισμό που δόθηκε από το Δήμο.

 

 

 

Τα παιδιά Ρομά που φοιτούν στο Γυμνάσιο συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία, με τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Κέντρου Κοινότητας Ρομά.

«Ο αγώνας της σημερινής διοίκησης για την ένταξη των Ρομά γίνεται σε όλα τα επίπεδα, την εκπαίδευση, την υγεία την απασχόληση. Κανένα παιδί εκτός εκπαίδευσης. Αίτημα αδιαπραγμάτευτο για τα παιδιά όλου του κόσμου και για όλα τα παιδιά του κόσμου. Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι», σχολίασε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ