Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Χαλανδρίου: Δράση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην εκστρατεία Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ), συμμετέχει ο Δήμος Χαλανδρίου.

Την καμπάνια Αλληλεγγύης διοργανώνει η «Αλληλεγγύη για Όλους» σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου, την Ομάδα Ανθρωπιστικής Πρωτοβουλίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Αθήνας, το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Πειραιά, το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Νέας Σμύρνης και το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου.

Η δράση που θα διαρκέσει έως τις 29 Δεκεμβρίου, έχει στόχο τη συλλογή φαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης για τους Αρμένιους που δοκιμάστηκαν από τον πόλεμο των δύο τελευταίων μηνών με τους Αζέρους και είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας που αναγνωρίζει στο Αζερμπαϊτζάν τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Τι μπορείτε να προσφέρετε:

  • Ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό
  • Χειμερινό ρουχισμό για ενήλικες και ανήλικους (μπουφάν, σκουφιά, γάντια, πουλόβερ)
  • Υγειονομικό υλικό (πατερίτσες, αναπηρικά καροτσάκια, σύριγγες, γάζες, συσκευές ενδοφλέβιας χορήγησης, μηχανικό εξοπλισμό).
  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη, ελιές, γάλα εβαπορέ)

Στο Δήμο Χαλανδρίου η συλλογή των αναγκαίων γίνεται στο Κέντρο Νεότητας (Δαναΐδων & Αντιγόνης). Στη συνέχεια θα αναλάβει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή για την αποστολή τους στην Αρμενία.

Οι πολίτες που θέλουν να προσφέρουν καλούνται να επικοινωνούν προηγουμένως τηλεφωνικά με το Κέντρο Νεότητας, ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας κατά την προσέλευσή τους.

Επικοινωνία: 210 6840033 & 213 2023917, Δευτέρα με Παρασκευή 9:00 – 14:00.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ