Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Χαλανδρίου: Αποβολή του εκμισθωτή του κυλικείου στο Κοιμητήριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη σφράγιση του κυλικείου στο Κοιμητήριο και την αποβολή των “εκμεταλλευτών” του όπως αναφέρεται από δικαστικό επιμελητή, παρουσία της Αστυνομίας και του αρμόδιου αντιδημάρχου Κώστα Ευθυμίου, προχώρησε ο Δήμος Χαλανδρίου, στις 4 Μαρτίου 2022, εφαρμόζοντας την απόφαση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, τον οποίο εξουσιοδότησε σχετικώς το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 9 Φεβρουαρίου 2022.

Η σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2006 παραχωρούσε το δικαίωμα στον εκμεταλλευτή να επενοικιάζει τη σύμβαση σε τρίτον, να ανανεώνει μονομερώς την σύμβαση(!) και να αποδίδει στην δημοτική εταιρία ΦΛΥΑ Α.Ε. το ευτελές για την αξία του, τίμημα των 3.000 ευρώ μηνιαίως, την ίδια στιγμή που ο εκμεταλλευτής το νοίκιαζε, από τον Νοέμβριο του 2012, 7000 ευρώ μηνιαίως σε τρίτον (!)

Το ακίνητο έκτασης περίπου 200 τ.μ. είχε κατασκευασθεί το 2005 με το εξωφρενικό κόστος των 600.000 ευρώ, πάνω στην παλιά βάση από μπετόν, και η σύμβαση, οι όροι της και όλη η πρωτοφανής μεθόδευση είχε απασχολήσει πολλές φορές το Δημοτικό Συμβούλιο και την πόλη αυτά τα χρόνια.
Η υπόθεση της 15ετούς εκμετάλλευσης του κυλικείου με τη λεόντειο σε βάρος του Δήμου, σύμβαση, από το 2006, έλαβε οριστικά τέλος μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που υπερψήφισε την εισήγηση του δημάρχου για διοικητική αποβολή των εκμεταλλευτών, που αρνούνταν να παραδώσουν το ακίνητο στον Δήμο, παρά το γεγονός ότι η σύμβαση τους είχε λήξει οριστικά από τον Σεπτέμβριο και παρά τα δύο εξώδικα που τους είχαν έγκαιρα κοινοποιηθεί.

 

 

Σημειώνεται ότι, στη συζήτηση που έγινε για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πλειοψηφία στήριξε την πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσει στη διοικητική αποβολή. Λευκό ψήφισε η παράταξη «Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης», του κ. Παναγιώτη Βάσιου. Καταψήφισε η παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση», με τον κ. Γιώργο Κουράση να ζητά εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Η δημοτική επιχείρηση ΦΛΥΑ Α.Ε. έχει ήδη προκηρύξει ανοιχτή, διαφανή διαγωνιστική διαδικασία για τη μίσθωση του κυλικείου.

 

Σίμος Ρούσσος: «Αυλαία στο εξωφρενικό καθεστώς που επικρατούσε στα κυλικεία του Δήμου»

«Με τη σφράγιση του κυλικείου του Κοιμητηρίου έληξε και η τελευταία εκκρεμότητα με το εξωφρενικό καθεστώς που επικρατούσε στα κυλικεία του Δήμου, από την εποχή των διοικήσεων Ζαφειρόπουλου και Κουράση. Όσοι νόμιζαν ότι η σημερινή διοίκηση θα εκβιαζόταν, λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου του Κοιμητηρίου, να ανεχθεί την διαιώνιση του “αποικιοκρατικού καθεστώτος”, έσφαλαν. Επιτέλους η 15ετής εκμετάλλευσης του κυλικείου με τη λεόντειο σε βάρος του Δήμου, σύμβαση από το 2006, έλαβε οριστικά τέλος!», σχολίασε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ