Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Αντίθετο το Δ.Σ. Χαλανδρίου στην απευθείας αναμετάδοση των σχολικών μαθημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

«Την κατηγορηματική του αντίθεση στην τοποθέτηση καμερών στις σχολικές τάξεις με απευθείας αναμετάδοση του μαθήματος» δηλώνει το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου με ψήφισμά του που πέρασε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της 20ης Μαΐου.

Αναλυτικά στο ψήφισμα αναφέρεται:

“Η πρόσφατη διάταξη του Υπουργείου Παιδείας με βάση τον νόμο 4686/2020 και την σχετική Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 57233/Υ1/τ.Β, αρ.φ.1859) «Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση» θεσπίζουν τη δυνατότητα αναμετάδοσης μέσω χρήσης κάμερας μέσα στις σχολικές τάξεις κατά τη διάρκεια τού μαθήματος.

Η πρωτοφανής αυτή διάταξη, η οποία ψηφίσθηκε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της
Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και άνευ διαβούλευσης, έχει προκαλέσει τίς αντιδράσεις σύσσωμου τού εκπαιδευτικού κόσμου καθώς και έγκριτων ειδικών , για νομικούς και παιδαγωγικούς λόγους. Ιδιαίτερα τονίζεται ότι η παιδαγωγική σχέση είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία βασισμένη στη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητών και η σχολική τάξη δεν μπορεί να ελέγχεται ούτε να παρακολουθείται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του σε οποιαδήποτε εφαρμογή η οποία θα προέβλεπε χρήση κάμερας στις σχολικές τάξεις με απευθείας αναμετάδοση τού μαθήματος, διαδικασία η οποία αντίκειται τόσο σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων και προσβολής τής προσωπικότητας των μελών της σχολικής κοινότητας, όσο και σε θεμελιώδεις αρχές πού διέπουν την εκπαιδευτική διαδικασία.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ