Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ένα αξέχαστο αποκριάτικο ξεφάντωμα έζησαν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο στο Χαλάνδρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια μεγάλη ολοήμερη αποκριάτικη γιορτή στην κεντρική πλατεία έγινε το Σάββατο 2 Μαρτίου. Μικροί και μεγάλοι ξεφάντωσαν με χορούς, τραγούδια, φαγητό, κρασί αλλά και πολλά αποκριάτικα δρώμενα για όλους.

Η γιορτή ξεκίνησε από νωρίς και η πλατεία γέμισε μικρές πριγκίπισσες, πειρατές, βρικόλακες και ευφάνταστες στολές και μάσκες. Τα παιδιά διασκέδασαν στα δύο φουσκωτά τραμπολίνα, έπαιξαν bowling και κρίκους, ψάρεψαν στην λιμνούλα, έφτιαξαν έναν πολύχρωμο  Αρλεκίνο, καθώς επίσης και χειροποίητες αποκριάτικες μάσκες, πινιάτες και γλυκά στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής. Μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές στις 12:00 το πρωί απόλαυσαν την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου.


Στις 7μ.μ. ξεκίνησε το γλέντι από το Λύκειο Ελληνίδων με αποκριάτικα έθιμα και χορούς της Νάουσας, της Μακρυνίτσας και της περιοχής του Γιδά Ημαθίας. Τη σκυτάλη πήρε το Ίδρυμα Π.Ζήση σε μια αναπαράσταση του δρώμενου της «λαμπαδηφορίας», ένα νεότερο έθιμο της Νάξου και στη συνέχεια η Ένωση Ηπειρωτών παρουσίασε σκωπτικά τραγούδια και χορούς της Ηπείρου.

Μετά τις 8μ.μ. ανέβηκαν στην σκηνή ο γνωστός βιολιστής Νίκος Οικονομίδης και η τραγουδίστρια Κυριακή Σπανού, που διασκέδασαν τους χιλιάδες καρναβαλιστές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το αποκριάτικο ξεφάντωμα δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς το άφθονο κρασί και τα σουβλάκια δωρεά του δήμου Χαλανδρίου τα οποία έψησαν οι Πρόσκοποι Χαλανδρίου και μοίρασαν  στον κόσμο.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ