Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έκκληση από τον Δήμο Χαλανδρίου να σταματήσουν τα κλαδέματα και η απόρριψη ογκωδών αντικειμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα επείγουσα έκκληση, να σταματήσουν τα κλαδέματα και η απόρριψη ογκωδών αντικειμένων, απευθύνει η δ/νση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης του Δήμου Χαλανδρίου.

 

Όπως σημειώνεται από τη δ/νση, με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε πολύ μεγάλη αύξηση σε ογκώδη αντικείμενα, τα οποία είχαν απορριφθεί δίπλα σε κάδους, μέσα σε κάδους και σε κοινόχρηστους χώρους. Ανάλογη ήταν η εικόνα, σημειώνεται, και για τα κλαδέματα.

Οι περισσότεροι πράσινοι κάδοι, όπως τονίζει η δ/νση, περιείχαν σε μεγάλο ποσοστό υλικά που δεν θα έπρεπε να υπήρχαν εκεί. Κλαδιά, μπάζα, ξυλεία και scrap είχαν τη μερίδα του λέοντος, καθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις τους κάδους πολύ δύσκολους στη διαχείριση τους.

«Παρά τις ανακοινώσεις του Δήμου, παρά τις ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργείου, η εικόνα της πόλης μάς υποχρεώνει να κάνουμε νέα έκκληση στους κατοίκους της να μην βγάζουν ογκώδη αντικείμενα και κλαδέματα στο δρόμο και να μην τοποθετούν μπάζα και άλλα βαρέα υλικά εντός των κάδων. Για λόγους δημόσιας υγείας παρακαλούμε να περιοριστούν σε κάθε νοικοκυριό οι δραστηριότητες που παράγουν αυτούς τους ρύπους, ώστε η διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων να κάνει απερίσπαστα το έργο της στην οδοκαθάριση, την αποκομιδή των κάδων, στις απολυμάνσεις δημόσιων χώρων, κοινωνικού εξοπλισμού, χώρων συνάθροισης κοινού και κάδων», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης του Δήμου Χαλανδρίου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ