Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Συνεχόμενες ζημιές στα ποτιστικά συστήματα των πλατειών στο Χαϊδάρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη βοήθεια των πολιτών ζητά ο Δήμος

Ζημιές σε μέρος του δικτύου του αυτόματου ποτίσματος, σε πλατείες του Δήμου Χαϊδαρίου, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, στην οποία αναφέρει: «Με την έναρξη της θερινής ποτιστικής περιόδου, με τον πιο ακατανόητο τρόπο, άγνωστος ή άγνωστοι, έδειξαν για ακόμη μία φορά την περιφρόνησή τους, προς όλους τους δημότες, καταστρέφοντας μέρος του δικτύου του αυτόματου ποτίσματος, σε πλατείες του Δήμου μας.
Τις προηγούμενες ημέρες διαπιστώθηκε, από το συνεργείο των υδραυλικών του Δήμου Χαϊδαρίου, ότι άγνωστοι, προκαλούν κατ’ επανάληψη, ζημιές στα ποτιστικά συστήματα των πλατειών. Ειδικότερα ζημιές καταγράφηκαν: – Πλατεία Αφαίας – πρώην Περίπτερο – Πλατεία Κολοκοτρώνη – Πλατεία Υψηλάντη – Παλατάκι- Αίθριο – Πεζόδρομος Καραϊσκάκη – Πλατεία Ηρώων – Πεζογέφυρα Ρίμινι – Ιεράς Μονής- Ανάπλαση – Κολυμβητήριο – πεζόδρομος Πελοποννήσου καθώς και σε πολλά ακόμα σημεία.
Στις παραπάνω πλατείες και περιοχές είναι ενδεικτικό το μένος που υποδεικνύουν ορισμένοι χρησιμοποιώντας ακόμα και εργαλεία προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τις φθορές στον εξοπλισμό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμος μας επιβαρύνεται συνεχώς με έξοδα αντικατάστασης και αντιμετώπισης των φθορών, την ίδια στιγμή που θα μπορούσαν να διατεθούν σε νέες υποδομές. Με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα, τα οποία αποτελούν συντονισμένο σχέδιο δολιοφθοράς των χώρων πρασίνου απευθύνουμε έκκληση προκειμένου να προστατεύσουμε τη Δημόσια περιουσία που μας ανήκει.
Πέραν αυτού, είναι και η οικονομική διάσταση μιας και επιβαρύνεται ο Δήμος και οι Δημότες με τα έξοδα αντικατάστασης. Καλούμε τους κατοίκους να συμβάλουν στην προστασία των χώρων πρασίνου, από βανδαλισμούς και δολιοφθορές, ειδοποιώντας άμεσα το Δήμο σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιαδήποτε προσπάθεια δολιοφθοράς. Για να έχουμε μια πόλη που παρέχει στους κατοίκους της όμορφους και πράσινους χώρους αναψυχής απαιτείται σεβασμός της Δημόσιας περιουσίας.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ