Ελάτε στην παρέα μας

Φυλής

Χ. Παππούς: Συνάντηση με τον Δήμαρχο αδελφού Δήμου της Ιταλίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με το Δήμαρχο της Ιταλικής πόλης San Demetrio Corone (Άγιος Δημήτριος Κορώνης) Ερνέστο Μαντέο είχαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο πρώην Αντιδήμαρχος Σπύρος Μπρέμπος.

Το San Demetrio Corone είναι πόλη και δήμος στην περιοχή της Καλαβρίας της Νότιας Ιταλίας, σε υψόμετρο 521 μέτρων και με 3.387 κατοίκους. Το χαρακτηριστικό του εν λόγω Δήμου είναι ότι οι κάτοικοί του έχουν μετοικίσει από την Κορώνη της Μεσσηνίας και μιλούν το αρβανίτικο γλωσσικό ιδίωμα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα ο Ερνέστο Μαντέο και η Ιταλική αντιπροσωπεία συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας (και Μεσσήνιο στην καταγωγή), Προκόπη Παυλόπουλο. Εκτός από το Σπύρο Μπρέμπο, τους ξενάγησε στην Αθήνα ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

 

 

 

Όπως δήλωσε ο Σπύρος Μπρέμπος, η ελληνικότητα των αρβανιτών της Καλαβρίας είναι αδιαμφισβήτητη και προκύπτει από το γεγονός ότι συνεννοούνται, εύκολα, στη γλώσσα τους με τους Έλληνες κι όχι με τους Αλβανούς. Παρ’ όλο που η επίσκεψη της ιταλικής αντιπροσωπείας συνέπεσε με την προσπάθεια αντιμετώπισης σων συνεπειών της κακοκαιρίας Ντάνιελ ο Χρήστος Παππούς εξέφρασε τη χαρά του για τη γνωριμία και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανταπόδωσης της επίσκεψης ή ακόμα και αδελφοποίησης με τον Ιταλικό Δήμο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ