Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Φυσικό αέριο σε 4 ακόμη σχολεία του Δήμου Φυλής

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέσσερις ακόμη σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής συνδέθηκαν με το δίκτυο φυσικού αερίου για την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου.

Έτσι, μετά το σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, με φυσικό αέριο λειτουργούν πλέον και τέσσερα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου. Ειδικότερα, εγκρίθηκε κι επίσημα από την αρμόδια υπηρεσία (Ε.Δ.Α. Αττικής) μετά από την κατασκευή που έγινε με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής, η σύνδεση του Ειδικού Δημοτικού – Νηπιαγωγείου (400 kW δυναμικότητα), του 2ου Νηπιαγωγείου (65 kW), του 2ου Δημοτικού (350 kW) και του 1ου Γυμνασίου Ζεφυρίου (350 kW).

Τα πολλαπλά οφέλη που συνοδεύουν τη σύνδεση με το φυσικό αέριο, αφορούν όχι μόνο τη βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος και τη μείωση του λειτουργικού κόστους, αλλά και τη δυνατότητα σύνδεσης των παρακείμενων νοικοκυριών.

 

 

Τονίζοντας τη σημασία της επέκτασης της σύνδεσης του φυσικού αερίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας υπογράμμισε πως στόχος του Δήμου Φυλής και συγκεκριμένα του Δημάρχου Χρήστου Παππού είναι η περαιτέρω προσπάθεια ενεργειακής αναβάθμισης και επέκτασης του δικτύου μέσω της δυνατότητας ένταξης ακόμα περισσότερων συνοικιών.

Την ικανοποίησή τους για τη σύνδεση τεσσάρων ακόμη σχολείων στο δίκτυο του φυσικού αερίου, εξέφρασαν οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Κρεμύδας και Νίκος Χατζητρακόσιας αντίστοιχα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ