Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Σε κλίμα συγκίνησης η βράβευση των μαθητών του 1ου Δημοτικού Ζεφυρίου για την διάκρισή τους σε διεθνή διαγωνισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κλίμα συγκίνησης ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τίμησε τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου, που διακρίθηκαν και απέσπασαν σημαντικό βραβείο για την συμμετοχή τους, στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό “Το σχολείο αφηγείται“ το απόγευμα της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων “Μελίνα Μερκούρη” του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν, έφτιαξαν ένα βίντεο 16 λεπτών υλοποιώντας την ιδέα της Ζεφυριώτισσας Παιδαγωγού Αθανασίας – Μαρίας Παπαδοπούλου, μέσα από το οποίο προβάλλεται η ιστορία του Διδακτηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου, που είχε ως απαρχή το πρότυπο σχολείο “Σαφαρίκα”.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου διαδικτυακά, λόγω των μέτρων για την πανδημία.Τον διεθνή διαγωνισμό συνδιοργάνωσε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η τελετή βράβευσης.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, που συνεχάρη με θέρμη την συντοπίτισσα Παιδαγωγό Αθανασία – Μαρία Παπαδοπούλου και τους διακριθέντες μαθητές, τους πρόσφερε αναμνηστικά δώρα κι επαίνους.

Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των παιδιών έπαιξε η Συνέντευξη που τους παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας αφηγούμενος τις αναμνήσεις του ως πρώην μαθητής του πρότυπου σχολείου “Σαφαρίκα”.

Ο Θανάσης Σχίζας που έδωσε το παρών στην εκδήλωση εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές και στην Παιδαγωγό τονίζοντας ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους και σε άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες, που προάγουν τη συλλογική δουλειά και προβάλλουν την όμορφη ιστορία της πόλης του Ζεφυρίου.

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ