Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Σε δεκάδες στειρώσεις αδέσποτων προχώρησε ο Δήμος Φυλής

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε νέα δράση προχώρησε ο Δήμος Φυλής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων. Στον σύγχρονο κτηνιατρικό χώρο στειρώθηκαν δωρεάν δεκάδες αδέσποτα ζώα συντροφιάς, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που έχει ως στόχο τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων και τη βελτίωση των συνθηκών ευζωίας τους.

“Ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα μας στον ευαίσθητο τομέα της Διαχείρισης των Αδέσποτων. Για εμάς η προστασία των αδέσποτων ζώων είναι θέμα πολιτισμού και ως τέτοιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καθημερινότητά μας. Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα των αδέσποτων Ζώων αλλά και κάθε μέρα κάνουμε πράξη τη φροντίδα και την προστασία που αρμόζει στους τετράποδους φίλους μας” υπογραμμίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης, ο οποίος επισκέφθηκε τον κτηνιατρικό χώρο και συνομίλησε με γιατρούς, δημότες και εθελοντές.

 

 

Ο κ. Αβράμης παράλληλα ευχαρίστησε γιατρούς και εθελοντές για τη ευαισθησία τους γιατί όπως είπε “χωρίς αυτούς η προσπάθεια του Δήμου δεν θα είχε αποτέλεσμα”. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αντιδήμαρχος στη στενή συνεργασία με τον Φιλοζωικό – Πολιτιστικό Σύλλογο “Αγαπάζω” και την πρόεδρό του Κατερίνα Ζερβάκη η οποία με αξιοσημείωτη αφοσίωση και μόχθο δίνει καθημερινά μάχη για την προστασία των αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας. “Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν με όλες τους τις δυνάμεις οι συνεργάτες του Γραφείου μου και του Τμήματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του οποίους συγχαίρω κι ευχαριστώ θερμά” κατέληξε ο κ. Αβράμης.

Από τις 09.00 το πρωί έως αργά το απόγευμα τρεις εθελοντές κτηνίατροι και συγκεκριμένα οι κύριοι Αλέξανδρος Παλαχαρίδης και Γιώργος Τεκελής και η κ. Ελισάβετ Παλαχαρίδη στείρωσαν δεκάδες γάτες και σκύλους που μετέφεραν στον κτηνιατρικό χώρο του Δήμου εργαζόμενοι του αρμόδιου τμήματος και φιλόζωοι από κάθε γειτονιά. Παράλληλα με τις οδηγίες για τα χειρουργημένα ζώα δόθηκε και φαρμακευτικό υλικό για τη φροντίδα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Φυλής σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων στο Σχιστό (ΔΙΚΕΠΑΖ) προχωρεί σταθερά και μεθοδικά στη στείρωση και τον εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων ενώ σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο “Αγαπάζω” έχουν προωθηθεί σημαντικά και οι υιοθεσίες αδέσποτων σκύλων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ