Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σεμινάριο προστασίας από τον Covid-19 και παροχή ιματισμού στις καθαρίστριες του Δήμου Φυλής

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας.

Δύο ημέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους κάλεσε σε συνάντηση τις 32 καθαρίστριες των Γυμνασίων και των Λυκείων και τους έκανε, με την συνδρομή της Επόπτριας Υγείας – Υγειονολόγο της Κοινωνικής Υπηρεσίας Λίας Ζάχου, διεξοδική ενημέρωση για τον τρόπο που πρέπει να εργάζονται στα σχολεία ώστε να προστατέψουν τον εαυτό τους και κατ΄ επέκταση τη σχολική κοινότητα και την οικογένειά τους από τον covid 19.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής μοίρασε στις εργαζόμενες πλήρες πακέτο με είδη ιματισμού και ατομικό υγειονομικό υλικό.
Συγκεκριμένα οι καθαρίστριες εφοδιάστηκαν με δυο ρόμπες εργασίας (καλοκαιρινή και χειμωνιάτικη), δυο μπλουζάκια, ειδικό γιλέκο με σήμανση κινδύνου, γάντια πολλαπλών χρήσεων, γάντια μιας χρήσης, μάσκες, αντισηπτικά και τρεις νάιλον στολές για να τις χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που χρειαστεί να απολυμάνουν αίθουσα στην οποία έχει εμφανιστεί κρούσμα.

«Είμαστε διαρκώς δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε. Θέλουμε να τηρούνται σωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα πρώτα από όλα για τη δική σας προστασία. Είστε τα μάτια και τα αυτιά μας στα σχολεία και νοιαζόμαστε πρώτα για τους ανθρώπους και μετά για τα κτίρια. Εάν όμως μια πρίζα εξέχει εσείς θα τη δείτε πρώτες. Δεν θέλουμε να κινδυνεύσουν μαθητές. Σας παρακαλούμε να ενημερώνεται τους διευθυντές σας» είπε στις εργαζόμενες ο κ. Χατζητρακόσιας.

Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής τέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση των όρων εργασίας των καθαριστριών. «Ξεκινά για εσάς και τα σχολεία μας μια καλή χρονιά. Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς αποφάσισε να μετατρέψει τις συμβάσεις σας από τρίωρης σε πλήρους απασχόλησης με δαπάνη του Δήμου. Πιστεύουμε πως αυτή η θετική εξέλιξη θα βρει άμεση αντανάκλαση στις σχολικές μονάδες. Θέλουμε καθαρά σχολεία για ασφαλείς μαθητές και εκπαιδευτικούς χωρίς την εξόντωση των εργαζομένων στην καθαριότητα» τόνισε ο Νίκος Χατζητρακόσιας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ