Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ριζική ανακαίνιση στο κλειστό γυμναστήριο του ΓΕΛ Ζεφυρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη ριζική αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του κλειστού γυμναστηρίου στο ΓΕΛ Ζεφυρίου προχώρησε με ίδιους πόρους ο Δήμος Φυλής σε υλοποίηση σχετικής δέσμευσης του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού .

Συγκεκριμένα αποξηλώθηκε λόγω φθορών και αντικαταστάθηκε το τερέν με αθλητικό δάπεδο τύπου taraflex, το οποίο είναι κατάλληλο για σχολεία, αθλητικούς χώρους, και γυμναστήρια, καθώς είναι ανθεκτικό στην τριβή, μειώνει τα ατυχήματα ολίσθησης και πρόσφυσης, είναι εύκολο στο καθάρισμα και τη συντήρηση και περιέχει υψηλής πυκνότητας υπόστρωμα αφρού που προωθεί την άνετη χρήση του.

Το δάπεδο καλύπτει συνολική επιφάνεια περίπου 1000 m2 και είναι σχεδιασμένο και διαγραμμισμένο ώστε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες τριών αθλημάτων, μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ.

Παράλληλα έγινε επισκευή της επιτοίχιας μεταλλικής μπασκέτας με αντικατάσταση των μεταλλικών τμημάτων και της βάσης στήριξης, τοποθέτηση νέων συρματόσχοινων ασφαλείας ενώ τοποθετήθηκαν δύο νέες μπασκέτες Ολυμπιακού τύπου. Κατασκευάστηκε πάγκος για τους αναπληρωματικούς παίχτες και επενδύθηκαν οι τσιμεντένιες κερκίδες με ξύλο.

Τοποθετήθηκαν μεταλλικοί ορθοστάτες βόλεϊ με ειδικό μηχανισμό ρύθμισης του ύψους του φιλέ ώστε να εξυπηρετεί και ανδρικές και γυναικείες ομάδες ενώ αντικαταστάθηκαν με νέα και τα τέρματα του χάνμπολ. Τέλος έγινε επισκευή και συντήρηση του ηλεκτρονικού πίνακα αποτελεσμάτων.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στο τέλος Αυγούστου και ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο.

 

 

 

“Η στήριξη του Δήμου και στον αθλητισμό είναι για εμάς δεδομένη. Ανταποκριθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά στο αίτημα του ΔΑΣ Ζεφυρίου για την αναβάθμιση και του αγωνιστικού χώρου με παράλληλη ανάπτυξη και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων, περιφρουρώντας κυρίως την ασφάλεια των αθλητών.  Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα όλα τα αθλητικά σωματεία εξασφαλίζοντας  σύγχρονες υποδομές με στόχο να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να κάνουν μέρος της καθημερινότητάς τους τον αθλητισμό” υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

“Υποδεχόμαστε τη νέα αγωνιστική χρονιά τους αθλητές και τις αθλήτριες σε ένα πλήρως ανακαινισμένο, σύγχρονο και ασφαλές χώρο εκγύμνασης. Με τις οδηγίες του Δημάρχου μας Χρήστου Παππού η Τεχνική Υπηρεσία υλοποίησε ένα σύνθετο έργο που εξυπηρετεί τις ανάγκες τριών αθλημάτων. Εξασφαλίσαμε την έδρα που αξίζει στην πρωταθλήτρια ομάδα χάντμπολ του ΔΑΣ Ζεφυρίου και παράλληλα καλύψαμε και τις ανάγκες μαθητών και αθλητών που δραστηριοποιούνται στο μπάσκετ και το βόλεϊ ” υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.

Τη μελέτη του έργου εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής η οποία είχε και την επίβλεψη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ