Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Μεγάλη συμμετοχή στη μέτρηση ακουστικής ικανότητας στο Α’ ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία ακόμη δράση για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας πραγματοποίησε ο Δήμος Φυλής και η Κοινωνική Υπηρεσία σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), τα ΚΕΠ Υγείας και την εταιρεία Akoustica Medica, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, στο Α’ ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων.

Ειδικότερα, η δράση περιλάμβανε δωρεάν προληπτικό έλεγχο ακουστικής ικανότητας (ωτοσκόπηση) που πραγματοποιήθηκε από τους συνεργαζόμενους ιατρούς, ΩΡΛ Γεώργιο Γρηγοριάδη και Ειδικό Ακοοπροθετιστή Γιάννη Σαλούστρο, ενώ το συντονισμό είχε η Ναταλία Χαλαμαντάρη, Διοργανώτρια Μάρκετινγκ και Σπέσιαλιστ Κομιουνικέσιον (Spesialist Communication) της συνεργαζόμενης εταιρείας.

Στη διάρκεια της δράσης, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., εξετάστηκαν συνολικά 60 άτομα με προκαθορισμένα ραντεβού και, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 15 από αυτά παρουσίασαν ύποπτα ευρήματα.

Ανάλογη δράση θα πραγματοποιηθεί και στα ΚΑΠΗ Ζεφυρίου στις 21 Νοεμβρίου.

“Η μεγάλη προσέλευση αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα άτομα της Τρίτης ηλικίας έχουν ανάγκη δράσεων προσυμπτωματικού ελέγχου, ενώ και το ποσοστό των ατόμων που παρουσίασαν ύποπτα ευρήματα, αποδεικνύει τη σπουδαιότητα των δράσεων αυτών”, υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιώργος Αντωνόπουλος.

“Συνεχίζουμε σταθερά να βρισκόμαστε δίπλα στους ηλικιωμένους με δράσεις προληπτικής ιατρικής προκειμένου να δίνουμε τη δυνατότητα σε όλα τα άτομα της Τρίτης ηλικίας να έχουν πρόσβαση σε προληπτικές εξετάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία”, δήλωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ