Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Κ. Χατζηδάκης και Θ. Μπούρας επισκέφτηκαν το Δήμο Φυλής

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Μπούρα, είχε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου 2022, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η χορήγηση οριστικών παραχωρητηρίων στους 332 οικιστές των οικισμών ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 1 και 2, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι 92 οικιστές δημότες ή κάτοικοι των Άνω Λιοσίων. Για την επίλυση του ζητήματος ο Δήμαρχος Φυλής ζήτησε από τον Υπουργό την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης. Διαβεβαίωσε, επίσης, τον παριστάμενο Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη ότι, παράλληλα με την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης, ο Δήμος Φυλής θα συνδράμει τον Οργανισμό στα διαδικαστικά θέματα που ανακύπτουν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σύσταση των οριζοντίων ιδιοκτησιών.

Θερμός υποστηρικτής του Δήμου Φυλής ο Θανάσης Μπούρας εξήγησε στον Υπουργό ότι το θέμα χρονίζει επί δύο δεκαετίες και τόνισε ότι αποτελεί δίκαιο αίτημα των οικιστών να δοθεί τέλος στην πολύχρονη ταλαιπωρία τους, που τους εμποδίζει να αξιοποιήσουν τα διαμερίσματά τους.

Από την πλευρά του ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει προς ψήφιση τη νομοθετική ρύθμιση κι ότι, σε συνεργασία με το ΔΣ του ΟΑΕΔ, θα πράξουν, οτιδήποτε χρειαστεί, σε διαδικαστικό επίπεδο, για τη συνολική επίλυση του ζητήματος.

«Έχουμε δεσμευτεί ότι ο Δήμος Φυλής θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για τη χορήγηση των οριστικών παραχωρητηρίων στους οικισμούς ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 1 και 2. Κι όχι μόνο για τους 92 δημότες ή κατοίκους της Φυλής, αλλά και για τους υπόλοιπους 240 οικιστές του ΟΕΚ τους οποίους δεν ξεχωρίζουμε, αφού τους θεωρούμε φίλους και συνδημότες μας. Αισιοδοξώ ότι, με τη συνδρομή του Υπουργού, του Προέδρου και των υπηρεσιακών στελεχών του ΟΑΕΔ, θα φτάσουμε σε αίσιο τέλος, αντιμετωπίζοντας, ενωμένοι, τα νομοθετικά και διαδικαστικά προβλήματα που έχουν ανακύψει», τόνισε, αναφερόμενος στη συνάντηση, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Θανάση Μπούρα. «Θα ήταν άδικο να τον ευχαριστήσω μόνο για τη σημερινή του παρέμβαση στον Υπουργό Εργασίας, αφού η βοήθειά του προς το Δήμο μας και προς όλη τη Δυτική Αττικής είναι πολύτιμη και διαχρονική» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ