Ελάτε στην παρέα μας

Φυλής

Κοσμόπουλος και Οικονομάκης σε περιβαλλοντική δράση στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος του Δήμου Φυλής Μιχάλη Οικονομάκη.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), με τους μπλε κάδους (για συσκευασίες) και τους μπλε κώδωνες (για μπουκάλια), αλλά και για το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης “Τhe green city”, στο οποίο μετέχουν η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Φυλής.

Οι δύο αυτοδιοικητικοί εξήγησαν στους μαθητές ότι το πρόγραμμα δίνει στους συνδημότες μας τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν, κερδίζοντας πόντους, σε μια σειρά από υλικά, όπως χαρτί, μέταλλο, γυαλί, αλουμίνιο, ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό εξοπλισμό, ρούχα και παπούτσια, βρώσιμα έλαια και λίπη και άλλα υλικά.

Πρόσθεσαν ότι η διαδικασία είναι πολύ απλή: Τα υλικά μεταφέρονται στο ειδικό βαν που σταθμεύει, κάθε Παρασκευή πρωί, στον πεζόδρομο μεταξύ του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων και της Πλατείας Ηρώων, όπου ζυγίζονται και μεταφράζονται σε πόντους, οι οποίοι εξαργυρώνονται σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Προϋπόθεση είναι να έχει εγγραφεί ως μέλος ο δημότης, είτε κατεβάζοντας την εφαρμογή ΤHE GREEN CITY στο κινητό του, είτε μπαίνοντας στην ιστοσελίδα www.thegreencity.gr.

“Ο Δήμος, με τις κατευθύνσεις του Δημάρχου Χρήστου Παππού, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις περιβαλλοντικές δράσεις. Η ανακύκλωση αξιοποιεί τα ανακυκλώσιμα υλικά και περιορίζει τον όγκο των απορριμμάτων που οδηγούνται στη Χωματερή. Ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Κοσμόπουλο που βρέθηκε σήμερα κοντά μας για να προωθήσουμε την ιδέα της ανακύκλωσης στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, μέσα από ένα πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη και απευθύνεται σε όλους τους συνδημότες μας. Μην ξεχνάμε ότι το βαν της ανακύκλωσης θα βρίσκεται κάθε Παρασκευή μπροστά στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, όπου θα παραλαμβάνει τα ανακυκλώσιμα υλικά και θα τα ανταλλάσσει με πόντους, τους οποίους οι συνδημότες μας θα εξαργυρώνουν στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις”, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ