Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Η μνήμη των πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τιμήθηκε στα Άνω Λιόσια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επισημότητα τιμήθηκε η μνήμη των πολιούχων Αγίων των Άνω Λιοσίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο πλαίσιο της τριήμερης πανήγυρης που διοργάνωσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ομώνυμου Ιερού Ναού.

Στην κορύφωση της πανήγυρης, την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, τελέστηκε, κατά το πρόγραμμα, Όρθρος και Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων στους δρόμους των Άνω Λιοσίων, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής.

 

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο της τήρησης των παραδόσεων του τόπου, ο Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού «Η ΓΡΙΖΑ» αναβίωσε το χορό των Γριζοφόρων, όπως συνηθιζόταν στα Άνω Λιόσια, ήδη από τις αρχές του περασμένου αιώνα.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, επικεφαλής αντιπροσωπείας μελών του Δημοτικού και του Τοπικού Συμβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, οι υποψήφιοι βουλευτές Θανάσης Μπούρας και Σταμάτης Πουλής και πολύς κόσμος.

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ