Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Επιτυχημένη δράση κατά του σχολικού εκφοβισμού από το 1ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιτυχημένη δράση κατά του σχολικού εκφοβισμού από το 1ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας , Νίκος Χατζητρακόσιας, εκπροσώπησε τον Δήμο Φυλής στη δράση «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας», που πραγματοποιήθηκε το πρωί της 6ης Μαρτίου 2024 στο Πάρκο “Κώστας Λιάρος” του Ζεφυρίου.

Τη δράση υλοποίησε το 1ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου, υπό την καθοδήγηση της Διευθύντριας Δήμητρας Μουρατίδη, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα (Νηπιαγωγών) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Καθηγητή Θεόδωρο Θάνο.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λπ.

Πραγματοποιήθηκε συζήτηση – Μάσκες & σπάσιμο μπαλονιών

Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές/τριες συζήτησαν για τη βία και τον εκφοβισμό, τις μορφές, τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού, την αντιμετώπιση και πόσο σημαντικό είναι να σπάμε τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού.

Κατά τη μετάβασή τους από το σχολείο στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης οι μαθητές/τριες φόρεσαν μάσκες που απεικόνιζαν τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού. Στις 11.00, οι μαθητές/τριες έσπασαν, ταυτόχρονα, μπαλόνια. Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβόλισε το σπάσιμο της σιωπής και η ταυτόχρονη κίνηση ότι ενώνουμε τις φωνές μας.

Η υλοποίηση της δράσης στο Πάρκο Κώστας Λιάρος, δηλαδή σε κεντρικό σημείο της πόλης, αποσκοπούσε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών.

“Όχι μόνο η στείρα γνώση, αλλά και η ευαισθητοποίηση σκοπός του σχολείου”

Ο Νίκος Χατζητρακόσιας μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και έδωσε συγχαρητήρια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. «Σκοπός του σχολείου δεν είναι να προσφέρει στείρα γνώση, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για τα κοινωνικά προβλήματα, ιδιαίτερα γι’ αυτά που αφορούν στην ίδια τη σχολική κοινότητα. Θερμά συγχαρητήρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στους εκπαιδευτικούς και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ζεφυρίου για την επιτυχία της πρωτοβουλίας τους και να είναι βέβαιοι ότι θα μεταφέρω στο Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο τις καλύτερες εντυπώσεις μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ