Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Φυλής: Ερωτηματολόγιο για την υλοποίηση του ΣΒΑΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Φυλής, υπακούοντας στις προσταγές της Εθνικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής για την επιδίωξη της βιωσιμότητας στις μεταφορές, βρίσκεται στην υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), το οποίο θα οργανώσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί το σύστημα μετακινήσεων της πόλης τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος απευθύνει πρόσκληση για τη συμμετοχή σας στην 3η  Θεματική διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για το Δήμο Φυλής.

Μέσω του Σ.Β.Α.Κ. επιδιώκεται η διαμόρφωση ενός συστήματος που θα συμβάλει στην αστική αναζωογόνηση της περιοχής, θέτοντας σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των ήπιων μορφών μετακίνησης (πεζή και ποδήλατο) έναντι της μηχανοκίνητης κυκλοφορίας.

Με τον τρόπο αυτό ο άνθρωπος και οι καθημερινές του ανάγκες για καλή ποιότητα ζωής τοποθετούνται στο επίκεντρο και, από την άλλη, μπαίνει ένα εμπόδιο στην ολοένα αυξανόμενη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου.

Στο πλαίσιο της 3ης Θεματικής Διαβούλευσης, καλείστε να τοποθετηθείτε επί των προτεινόμενων μέτρων που έχουν στόχο την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στο Δήμο. Ο διαδικτυακός σύνδεσμος (link) για το ερωτηματολόγιο είναι ο εξής:

https://forms.gle/TjYiDrX6AwoACK2H7

Η συμμετοχή των Συμπολιτών μας στον Σχεδιασμό σημαντικών έργων όπως η Βιώσιμη Κινητικότητα στον Δήμο μας, είναι για μας αναγκαία και πολύτιμη. Πολλώ δε μάλλον όταν αφορά στην καθημερινότητα, στην βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην καλύτερη ποιότητα ζωής ” σημειώνει σχετικά ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, καλώντας Συνδημότες και Φορείς να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ