Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Άνω Λιόσια: Τα νιάτα έλαμψαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επισημότητα τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στα Άνω Λιόσια, έδρα του Δήμου Φυλής.

Το πρόγραμμα των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων που κατάρτισε ο Δήμος Φυλής άρχισε με σημαιοστολισμό των δημοσίων υπηρεσιών και των πλατειών των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων.

Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2021, τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην οποία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων. Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί και Τοπικού Σύμβουλοι προσήλθαν πεζή στον Ιερό Ναό, συνοδεύοντας την σημαία του Δήμου Φυλής και αντάλλαξαν ευχές με τους δημότες .

 

 

Τιμές κατά την προσέλευση και την αποχώρηση απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.

Σε όλη τη διάρκεια της τελετής τηρήθηκαν τα μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης του
κορονοϊού.

 

Με λαμπρότητα η παρέλαση

Με την καθιερωμένη παρέλαση κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο
της 28ης Οκτωβρίου. Τα νιάτα της πόλης έδωσαν δυναμικό ”παρών”, τιμώντας τον ηρωικό αγώνα των προγόνων. Πλαισίωσαν τα σχολεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης, συμβάλλοντας στη λαμπρότητα του εορτασμού.

 

 

Παρέλασαν όλα τα σχολεία της πόλης, αλλά με μειωμένο αριθμό μαθητών το καθένα, για την αποφυγή συνωστισμού, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού. Ειδικότερα, κάθε σχολείο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
συμμετείχε με το σημαιοφόρο του και αντιπροσωπεία είκοσι (20) μαθητών. Με την ίδια λογική συμμετείχαν στην παρέλαση και οι κοινωνικοί φορείς, οι οποίοι δήλωσαν, για ακόμα μια φορά, παρόντες στον εορτασμό της εθνικής επετείου. Εμβατήρια στη διάρκεια της παρέλασης, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης, παιάνισε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ