Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Στιγμές αστείρευτου γέλιου με τις ατάκες του Αρκά στο Cine Φιλοθέη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο του «Καλοκαίρι 2022: Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού», το αγαπημένο και κατάμεστο Cine Φιλοθέη μετατράπηκε σε ένα δροσερό θέατρο για τους κατοίκους του Προαστίου.

Η παράσταση «Εκτός Ελέγχου» του δημοφιλέστατου γελοιογράφου, σκιτσογράφου και θεατρικού συγγραφέα, Αρκά, περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και έκανε στάση γέλιου στο Δήμο.

«Το κατόρθωμα του Αρκά είναι, όπως βέβαια κάθε μεγάλου γελοιογράφου, να αφηγηθεί σε σκίτσα: μια συνθήκη, μια σχέση, μια ανατροπή και ένα άχρηστο δίδαγμα» όπως γράφει χαρακτηριστικά για τον δημιουργό, ο έμπειρος κριτικός Κώστας Γεωργουσόπουλος.

 

 

Παλιοί και νέοι ήρωες του Αρκά χάρισαν άφθονο γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Οι Σωτήρης Καλυβάτσης, Γιώργος Γαλίτης, Κωνσταντία Χριστοφορίδου, ο συντοπίτης μας Χρήστος Τριπόδης, ο Δημήτρης Αγοράς, τα παιδιά Αθηνά Τριπόδη και Μανώλης Γκίνης και ο χαρισματικός Παντελής Καναράκης συνέθεσαν έναν θίασο αξιώσεων και μας προσέφεραν μία μοναδική και ξεκαρδιστική θεατρική εμπειρία.

 

Ο Αρκάς, ο σπουδαιότερος σκιτσογράφος και συγγραφέας της εποχής μας, με την καυστική του πένα, χάρισε στους δημότες, ένα θέαμα αδιάκοπου γέλιου και ανατροπών.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ