Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Πανελλήνια διάκριση για το ΓΕΛ Φιλοθέης “Στοχαστής Χρήστος Μαλεβίτσης”

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 1ο Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Map Competition κατέκτησε ο Όμιλος Τεχνολογίας του ΓΕΛ Φιλοθέης “Στοχαστής Χρήστος Μαλεβίτσης”, για το project “Xαρτογραφώντας την προσβασιμότητα στην περιοχή της Φιλοθέης” .

Το project δημιουργήθηκε κάνοντας χρήση της τεχνολογίας των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS).  Έγινε χαρτογράφηση των πεζοδρομίων στη περιοχή της Φιλοθέης, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα που κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια. Καταγράφηκαν τα εμπόδια, οι ράμπες, και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των πεζοδρομίων με σκοπό τον χαρακτηρισμό της καταλληλότητας τους.

Στον Διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 38 σχολεία95 εκπαιδευτικοί και 472 μαθητές. Χαρτογραφήθηκαν συνολικά 8.477 σημεία και δημιουργήθηκαν 191 ψηφιακοί χάρτες.

Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή 05/05, ομάδα μαθητών του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης “Στοχαστής Χρήστος Μαλεβίτσης” συνοδεία του Αξιότιμου Διευθυντή του Σχολείου κ. Πέτρου Ματζάκου, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη και παρουσίασαν την δουλειά τους.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ