Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Οι προσωπογραφίες των νέων Δημάρχων: Χαράλαμπος Μπονάτσος

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα προφίλ όσων εξελέγησαν στους Δήμους του ευρύτερου Βορείου Τομέα

Είναι γεγονός ότι οι φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές στον ευρύτερο Βόρειο Τομέα ανέδειξαν κατά πλειονότητα νέα πρόσωπα στη θέση της δημοτικής αρχής αλλάζοντας το τοπίο που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, αλλαγή σκυτάλης έγινε σε 8 από τους 14 Δήμους με τους εξής να αναλαμβάνουν τις νέες ηγεσίες: Παναγιώτης Μανούρης (Δήμος Νέας Ιωνίας), Γιάννης Μυλωνάκης (Δήμος Αγίας Παρασκευής), Γιάννης Πισιμίσης (Δήμος Βριλησσίων), Βασίλης Ξυπολυτάς (Δήμος Κηφισιάς), Μάριος Ψυχάλης (Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης), Νατάσσα Κοσμοπούλου (Δήμος Πεντέλης), Χαράλαμπος Μπονάτσος (Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού) και Γιάννης Τομπούλογλου (Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας). Από την άλλη πλευρά, 6 δήμαρχοι κατάφεραν να παραμείνουν στη θέση τους. Πρόκειται για τους: Νίκος Μπάμπαλο (Δήμος Ηρακλείου Αττικής), Στράτο Σαραούδα (Δήμος Μεταμόρφωσης), Θεόδωρο Αμπατζόγλου (Δήμος Αμαρουσίου), Ηλία Αποστολόπουλο (Δήμος Παπάγου-Χολαργού), τον Σίμο Ρούσσο (Δήμος Χαλανδρίου) και το Γιώργο Μαρκόπουλο (Δήμος Γαλατσίου).

Έτσι λοιπόν, όλοι οι νέοι δήμαρχοι θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024 και η θητεία τους θα λήξει την 31η Δεκεμβρίου 2028.

Ποιοι είναι όμως όλοι αυτοί που από τη νέα χρονιά θα έχουν υπό την επίβλεψή τους ό,τι συμβαίνει σε κάθε πόλη; Στο xtypos.gr θα βρείτε λοιπόν την “προσωπογραφία” του κάθε Δημάρχου, με έμφαση στην εκπαίδευση, την εργασιακή εμπειρία, την πολιτική δράση, αλλά και κάποια στοιχεία που αναδεικνύουν την προσωπικότητά του.

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ (Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού)

Ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Μπονάτσος γεννήθηκε το 1973 στο Νέο Ψυχικό, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από την Πρότυπη Σχολή Αναβρύτων και στην συνέχεια σπούδασε Δημοσιογραφία και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Southampton στην Αγγλία. Εργάστηκε στον ANT1 και συγχρόνως δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά σε εταιρείες εισαγωγής εμπορικών προϊόντων, με έδρα στην περιοχή του Φάρου Ψυχικού. Στο πλευρό του πατέρα του Γιώργου Μπονάτσου, αφοσιώθηκε στις οικογενειακές επιχειρήσεις, τις οποίες και ανέλαβε εξ ολοκλήρου μετά τον θάνατό του, το 2012. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος The Dandy στο Φάρο του Ψυχικού, ενώ οι επιχειρήσεις του απασχολούν συνολικά 35 άτομα. Ζει στο Νέο Ψυχικό και έχει δύο κόρες, 14 και 4 ετών.

Ο Μπάμπης Μπονάτσος εμφανίζεται για πρώτη φορά στον στίβο της Αυτοδιοίκησης σε ηλικία μόλις 29 ετών, ως υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος και λαμβάνει 9.543 σταυρούς στον Συνδυασμό του Θάνου Βεζυργιάννη.

Στις εκλογές του 2006 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Νέο Ψυχικό και διατελεί Πρόεδρος της Επιτροπής Πρόνοιας, Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Παιδείας, μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του 2ου Γυμνασίου Νέου Ψυχικού.

Στις εκλογές του 2019 εκλέγεται εκ νέου Δημοτικός Σύμβουλος στο Καλλικρατικό Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού και στα τρία χρόνια που ακολούθησαν, προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του ως Αντιδήμαρχος, αρχικά Δημοτικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών και εν συνεχεία, Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Παράλληλα είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. και Ο.Κ.Α.Π.Α., ενώ διατελεί και Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και την Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων.

Ο Μπάμπης Μπονάτσος είναι επί 11 χρόνια ο μακροβιότερος Πρόεδρος του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Ομίλου (Μ.Ε.Ο.) Νέου Ψυχικού, του αρχαιότερου πολιτιστικού φορέα του Δήμου μας που φέτος συμπληρώνει 68 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας.

Στις δημοτικές εκλογές του 2023 κατεβαίνει ως υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη “Συμμετέχω” και εκλέγεται με ποσοστό 53,59%.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ