Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Νέο Ψυχικό: Μια ξεχωριστή εικαστική – δημιουργική δράση

Δημοσιεύθηκε

στις

Εικαστική δράση με την συμμετοχή των μαθητών Δημοτικών σχολείων του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού πραγματοποιεί η Κοινότητα Νέου Ψυχικού.

Η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της χώρας από τον Οθωμανικό Ζυγό.

Κατά τη διάρκεια της δράσης αυτής, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν έργα σχετικά με τα ιδανικά της ελευθερίας, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων. Αφορμή για την ιδέα αυτή, αποτέλεσε το ότι οι περισσότεροι δρόμοι του Νέου Ψυχικού, αναφέρονται στους αγωνιστές της επανάστασης, και σε πλήθος ποιητών που ύμνησαν τις μάχες και τον αγώνα τους.

Η έναρξη της δραστηριότητας πλέον είναι γεγονός και τα παιδιά ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν. Επικεφαλής τους είναι οι εικαστικοί δάσκαλοι Σταυρούλα Σακκά, από το 1ο Δημοτικό, και τον Χαράλαμπο Θεοδώρου από το 2ο Δημοτικό. Η σειρά δημιουργιών τους έχει τίτλο «Ο έμμετρος λόγος των ποιητών μας για την απελευθέρωση του 1821». Θα παρουσιαστεί από τον Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη, ο οποίος δήλωσε αρωγός της προσπάθειας.

Η εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαΐου. Η δράση έχει στόχο να εμπνεύσει και να δραστηριοποιήσει τους νέους στον εορτασμό μιας ιδιαίτερης χρονιάς στην ιστορία γενεών.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ