Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: Ξεκινά η διαβούλευση για το ΣΒΑΚ μέσω τηλεδιασκέψεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού πραγματοποιεί Δημόσια Διαβούλευση μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι το Στρατηγικό Σχέδιο με ορίζοντα δεκαετίας που έχει ως σκοπό τη διερεύνηση και επιλογή παρεμβάσεων και έργων στον αστικό ιστό του Δήμου με γνώμονα την εξασφάλιση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης. Το ΣΒΑΚ επιδιώκει να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών βελτιώνοντας τις περιβαλλοντικές, λειτουργικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της πόλης.

Στο πλαίσιο της Διαβούλευσης, ο Δήμος προβαίνει στη διεξαγωγή τριών θεματικών τηλεδιασκέψεων, αντί δια-ζώσης συναντήσεων λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία του κορωνοϊού.

  • Στην πρώτη θεματική τηλεδιάσκεψη, η οποία θα λάβει χώρα την Τρίτη 14/07/2020 ώρα 10:00-13:00, καλούνται να συμμετάσχουν εμπλεκόμενοι φορείς διακυβέρνησης, οι τοπικές και περιφερειακές διοικητικές αρχές, οι φορείς μεταφορικού έργου, καθώς και οι εκπρόσωποι των όμορων δήμων.
  • Στη δεύτερη θεματική τηλεδιάσκεψη, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 15/07/2020 ώρα 18.00-21.00, καλούνται να συμμετάσχουν φορείς πολιτών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών ομάδων, ενώσεις ποδηλατιστών και πεζών, φορείς που εκπροσωπούν ΑμεΑ και ευάλωτες ομάδες, φορείς εκπαίδευσης, αλλά και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.
  • Στην τρίτη θεματική τηλεδιάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20/7/2020, ώρα 18.00-21.00, καλούνται να συμμετάσχουν φορείς πολιτών φορείς άμεσης επέμβασης και διασφάλισης της ασφάλειας και της υγείας στον Δήμο, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας, φορείς που έχουν αναγνωριστεί ως σημαντικοί πόλοι έλξης και γένεσης μετακινήσεων για το Δήμο, καθώς επίσης και πολίτες που ενδιαφέρονται να συμβάλουν και να συμμετέχουν ενεργά στο Σχεδιασμό.

Κατά τη διάρκεια της Θεματικής Διαβούλευσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για:

• Τη φύση του ΣΒΑΚ, τα στάδια εξέλιξης και τους τρόπους εμπλοκής φορέων και πολιτών στο Σχεδιασμό

• Την υφιστάμενη κατάσταση κινητικότητας στο Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού όπως αυτή έχει καταγραφεί μέσα από μετρήσεις πεδίου, την επεξεργασία κειμένων πολιτικής και υφιστάμενων μελετών, αλλά και από τα αποτελέσματα έρευνας ερωτηματολογίων πολιτών και φορέων

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να καταγράψουν τις απόψεις τους αναφορικά με τα προβλήματα και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με την κινητικότητα στο Δήμo, αλλά και να τοποθετηθούν αναφορικά με το όραμα και τις προτεραιότητες του Σχεδίου.

Οι τηλεδιασκέψεις θα διεξαχθούν μέσω της πλατφόρμας cisco webex meetings, με μέγιστη διάρκεια 1,5 – 2 ώρες.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετέχετε στις 20/7/2020 παρακαλείστε όπως αποστείλετε σχετικό αίτημα στα ακόλουθα e-mail: [email protected], [email protected] ώστε σας σταλεί σχετικός ηλεκτρονικός σύνδεσμος και αναλυτικές οδηγίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ