Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης: «Ο δήμος δίπλα στον πολίτη για ό,τι χρειαστεί»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης, μίλησε στον Χ-Τύπο για τα μέτρα που έχει λάβει ώστε να διασφαλίσει την υγεία των κατοίκων από τον φονικό ιό και παράλληλα έστειλε το μήνυμα πως ο δήμος βρίσκεται δίπλα στον πολίτη για οτιδήποτε χρειαστεί αυτές τις δύσκολες ώρες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Χ-Τύπο ο κ. Γαλάνης 

Για τα μέτρα που έχει λάβει ο δήμος εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού

«Ο δήμος μας από τις αρχές Μαρτίου ξεκίνησε ενημερώσεις από εξειδικευμένο γιατρό παθολόγο πάνω στην πρόληψη των ευπαθών ομάδων στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του δήμου μας. Σκοπό είχε την ενημέρωση των φοιτητών αλλά και τον εφησυχασμό των μαθητών καθώς επικρατούσε αναστάτωση. Αμέσως μετά και μετά την οδηγία να κλείσουν τα σχολεία ξεκίνησαν απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία και ακολούθησαν απολυμάνσεις σε όλα τα δημόσια κτήρια του δήμου, στα κτήρια και των τριών δημαρχείων, στα κτήρια εξυπηρέτησης πελατών.

Έχουν γίνει απολυμάνσεις σε όλα τα εργοτάξια των υπαλλήλων καθαριότητας, καθώς και στα κτήρια νομικών προσώπων. Πραγματοποιούνται καθαρισμοί σε όλους τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Αύριο ξεκινούν οι ψεκασμοί και οι απολυμάνσεις σε παγκάκια, πλατείες και πάρκα, καθώς και σε όργανα γυμναστικής που υπάρχουν σε πλατείες και τα πάρκα. Υπάρχει ειδική διεύθυνση προστασίας.”

Σχετικά με τις ευπαθείς ομάδες 

“Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, πολιτισμού και παιδείας και η πρόνοια του δήμου έχουν αναλάβει το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, το οποίο έχει παραπάνω από εξήντα ωφελούμενους, στους οποίους γίνεται κατοίκων διανομή όλων των ειδών πρώτης ανάγκης. Επίσης υπάρχουν δύο γραμμές και στην πρόνοια και στο γραφείο δημάρχου, οι οποίες λειτουργούν 24/7 για όλους τους δημότες που έχουν ανάγκη.»

Για την εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες του δήμου

«Ξεκινάει μέσα στις επόμενες ημέρες online πλατφόρμα για όλα τα αιτήματα των δημοτών, που θα μπορούν να εξυπηρετηθούν online.»

Για τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί και αν εφαρμόζονται από τους δημότες

«Γενικά ο κόσμος ακολουθεί τα μέτρα. Υπάρχουν μπλόκα και από τη δημοτική αστυνομία αλλά και κεντρικά από την αστυνομία. Δεν υπάρχουν σοβαρές παραβάσεις.  Για τους υπαλλήλους του δήμου οι οποίοι πρέπει να εργάζονται γιατί είναι σε νευραλγικά πόστα, υπάρχουν βεβαιώσεις του δήμου που τους επιτρέπει να έρχονται στην εργασία τους.»

Τέλος, για τις λαϊκές αγορές και την λειτουργία τους

«Λειτουργεί κανονικά η λαϊκή. Λαμβάνουν τα υποχρεωτικά μέτρα ασφαλείας. Ο δήμος έχει εξασφαλίσει πως τηρούνται όλα.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ