Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ανανέωση της πλατείας της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια από τις πιο ιστορικές πλατείες του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού ανανεώθηκε & μετατράπηκε σε μια από τις πιο όμορφες πλατείες του προαστίου.
Στο Νέο Ψυχικό, η ανέγερση ναού, που έλαβε την ονομασία της Αγ. Σοφίας εις μνήμην της Βασίλισσας Σοφίας αποπερατώθηκε το 1938 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ιφ. Κοκκίδη, ενώ τον Οκτώβριο του 1961 τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος του νέου μεγαλύτερου Ναού που υπάρχει και σήμερα σε σχέδια του γνωστού αρχιτέκτονα Σόλωνα Κυδωνιάτη.
Κύριο αντικείμενο του έργου του καθηγητή και ακαδημαϊκου (1906 – 2001) ήταν η προστασία του περιβάλλοντος των αστικών κέντρων και η πλατεία της Αγίας Σοφίας, στην περιοχή που παλιά λεγόταν Ανθόκηπος, διαμορφώθηκε ανάλογα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόσφατα, η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου οργάνωσαν και εκτέλεσαν μια σειρά από βελτιώσεις που κατέστησαν την παραμονή στην ιστορική πλατεία πιο ευχάριστη & άνετη για όλους.
Το σιντριβάνι της πλατείας, άλλαξε όψη, επισκευάστηκε και λειτουργεί κανονικά πλέον, προσφέροντας μια ευχάριστη δροσερή αίσθηση. Αντικαταστάθηκαν επίσης όλα τα ξύλα από τις πέργκολες και έγιναν σημειακές επισκευές της πλακόστρωσης.
Το έργο των βελτιώσεων και της αποκατάστασης από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, δεν σταματά όμως εδώ. Θα ακολουθήσει και η ανανέωση της Πλατείας Ελευθερίας με την κατάργηση του παλαιού σιντριβανιού και κατασκευή νέας σύνθεσης με κεντρικό στοιχείο το νερό, σε χώρο της πλατείας που δεν θα ενοχλεί τη χρήση της.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ