Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε εξέλιξη σημαντικά έργα για το Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος μετέβησαν χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός για ενημέρωση για την πορεία των έργων που υλοποιούνται στην περιοχή με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης στους Δήμους της Αττικής.

Ο προϋπολογισμός των σημαντικών έργων και των υποδομών, που χρηματοδοτούνται μέσω πόρων της Περιφέρειας και του ΠΕΠ Αττικής στο δήμο, ξεπερνούν τα 21 εκατ. ευρώ.

 

Κάποια από τα σημαντικά έργα που συντελούνται είναι:

 

– η Μονάδα Φροντίδας «Η Ανάσταση» της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, απ΄ όπου ξεκίνησε η επίσκεψη και όπου τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης κ.κ. Νικόλαος. Η Περιφέρεια Αττικής με προϋπολογισμό  400.000 € έχει συμβάλει στην ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου. Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια με επιπλέον ποσό, της τάξης 2.1 εκ. ευρώ, θα αναλάβει και την υλοποίηση έργων ανακαίνισης στο εσωτερικό του κτιρίου και όπως σημειώθηκε κατά τη συνάντηση, είμαστε στην τελική ευθεία για την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης. Ο Μητροπολίτης κ.κ. Νικόλαος, ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την κατανόηση των αναγκών των ευάλωτων συνανθρώπων μας και την αμέριστη στήριξή της, ενώ από την πλευρά τους ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης στη δήλωσή τους ανέφεραν ότι «Είμαστε δίπλα στην Μητρόπολη Μεσογαίας-Λαυρεωτικής και στηρίζουμε το σημαντικό έργο του Μητροπολίτη Νικόλαου, που όπως είναι γνωστό, δεν πρόκειται απλά για ένα γηροκομείο αλλά για μια μονάδα παροχής ουσιαστικής στήριξης των συνανθρώπων μας, που παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες ανακούφισης.

 

– Το Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου, έργο προϋπολογισμού 2.092.404€, ολοκληρωμένο μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης και παγώματος των εργασιών.

 

– Το Πνευματικό Κέντρο «Χρήστος Μπέκας», ένα έργο προϋπολογισμού 1.365.000€, που επίσης έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα φιλοξενεί πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

 

– Τον Κόμβο Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό Τομέα, «SMART AGRO HUB» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας υποδέχθηκαν τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη ο Πρύτανης του Γεωπονικού Σπ. Κίντζιος και ο Αντιπρύτανης Ιορδ. Χατζηπαυλίδης. Η Περιφέρεια έχει δώσει για εξοπλισμό του Κέντρου περίπου 1 εκατ. ευρώ προκειμένου να στηριχθεί η βιομηχανική παραγωγή και να προαχθεί η γεωργία. Ειδικότερα, με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό παρέχεται η δυνατότητα αναλύσεων δειγμάτων προϊόντων, τροφών και λιπασμάτων με στόχο να πηγαίνουν στον καταναλωτή υγιεινά και πιστοποιημένα προϊόντα, αλλά και να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα που θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων της Ανατολικής Αττικής σε παγκόσμιο  επίπεδο. Επιπλέον, στον κόμβο θα μπορούν να γίνονται και αναλύσεις σε φυτά για ιατρικές χρήσεις, ενώ όπως σημειώθηκε, στο μέλλον εξετάζουν τη δυνατότητα να κάνουν προληπτικούς ελέγχους σε αθλητές, βάσει της γενετικής τους προδιάθεσης, με στόχο να σώζουν ζωές. Τόσο ο Πρύτανης, όσο και οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη για τη στήριξή τους και τη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας στο καινοτόμο αυτό εγχείρημα, ένα έργο που συμβάλλει ώστε τα προϊόντα της Ανατολικής Αττικής να αποκτήσουν ένα ισχυρό «brand name».

 

– Το υποέργο «Υδραυλική Σήραγγα και Αγωγοί Αντλιοστασίων Ραφήνας και Αρτέμιδας» στο πλαίσιο του έργου «Συλλογή, Επεξεργασία αστικών λυμάτων Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος και Επαναχρησιμοποίηση-Διάθεση επεξεργασμένων εκροών». Όπως ενημερώθηκαν από τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Αναστάσιο Τόσιο, η κατασκευή της σήραγγας έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό 70%, ενώ βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Ραφήνας-Πικερμίου/Σπάτων-Αρτέμιδας. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού για το συνολικό έργο 252.122.799€ (χρηματοδότηση μέσω ΠΕΠ Αττικής), που υλοποιείται στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδιασμού της ΕΥΔΑΠ, το οποίο στην ολοκλήρωσή του θα αλλάξει ριζικά την όψη της Ανατολικής Αττικής και τη ζωή των κατοίκων της.

 

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν συνάντηση στο Δημαρχείο Σπάτων-Αρτέμιδος με τον Δήμαρχο Δημήτρη Μάρκου, τους Αντιδημάρχους και υπηρεσιακά στελέχη, για την πορεία όλων των έργων.

 

 

 

 

Τα έργα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας συν. προϋπ.  21.186.100,22€ συνοπτικά

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ

  1. Συντήρηση Οδικού Δικτύου Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος,1.200.000€
  2. Κατασκευή Οδικού Δικτύου Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, 3.968.000€
  3. Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, 2.092.404€
  4. Πνευματικό Κέντρο “Χρήστος Μπέκας”, 1.365.000€
  5. «Επισκευή, Ανακαίνιση & Ενεργειακή Αναβάθμιση του Γηροκομείου “Η Ανάσταση”, 400.000€
  6. Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστήματος Τηλέ-Ελέγχου / Τηλεχειρισμού, Διαχείρισης Εσωτερικού Δικτύου και Μείωσης Διαρροών στα Δίκτυα Ύδρευσης Σπάτων και Αρτέμιδος, 3.067.264€ (ΠΕΠ Αττικής)
  7. Τεχνική βοήθεια για την επικαιροποίηση Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, 25.000€ (ΠΕΠ Αττικής)
  8. Προμήθεια εξοπλισμού κοινωνικών δομών του Δήμου, 71.993,59€ (ΠΕΠ Αττικής)
  9. Κόμβος Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό Τομέα (Προμήθεια Επιστημονικού Εργαστηριακού Εξοπλισμού), 1.000.000 (ΠΕΠ Αττικής) Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΑ

  1. Πράξη Εφαρμογής σε Πολεοδομικές Ενότητες Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, 3.199.177,64€
  2. Μελέτη Αποχέτευσης Αστικών Λυμάτων Νότιας Αρτέμιδος, 1.257.844,99 €
  3. Κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στο Ο.Τ. Γ334 στην Αρτέμιδα, 595.000 €
  4. Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, 873.007€ (ΠΕΠ Αττικής)
  5. Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, 942.969€ (ΠΕΠ Αττικής)
  6. Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, 224.852€ (ΠΕΠ Αττικής)
  7. Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, 220.068€ (ΠΕΠ Αττικής)

 

ΥΠΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ

  1. Κατασκευή Κοινόχρηστου Χώρου Στάθμευσης στο Ο.Τ.77 Π.Ε.3 της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος, 183.520€
  2. Αντιπλημμυρική Προστασία περιοχής Αρτέμιδος – Δίκτυο Αποχέτευσης Όμβριων, 500.000€

 

Επιπλέον, είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής και βρίσκονται στο στάδιο ωρίμανσης τα παρακάτω έργα και μελέτες συν. προϋπ.  8.038.691,24€:

 

  1. Μελέτη Κατασκευής Πλατείας στο Ο.Τ. Γ75 του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδος, 370.000€
  2. Κατασκευή Οδοποιίας για την Διαπλάτυνση της Οδού Αγ. Δημητρίου (Β-Φάση) στην Δ.Ε. Σπάτων, 3.558.205€
  3. Ανακατασκευή και Διαρρύθμιση Εσωτερικών Χώρων Γηροκομείου “Η Ανάσταση”, 2.250.486,24 €
  4. Ολοκλήρωση Αθλητικού Κέντρου στη θέση «ΜΑΖΑΡΕΚΟ» του Δήμου Σπατών-Αρτέμιδος, 1.860.000€

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ