Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στον Δήμο Σαρωνικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής ο 5ος κύκλος εφαρμογών ψεκασμών κουνουπιών (προνυμφοκτονίες) από εδάφους περιαστικά του Δήμου Σαρωνικού.

Οι εφαρμογές ήταν επίγειες αλλά και από αέρος με χρήση drone σε σημεία με λιμνάζοντα νερά σε περιοχές – εστίες σε όλες τις Κοινότητες του δήμου. Συγκεκριμένα οι εφαρμογές ψεκασμών έγιναν:

  • στην Ανάβυσσο στα ρέματα στις θέσεις Βούρλα, Δημητριάδη, Παπαθανάση, Φερεντίνου και στα κανάλια στο Μαύρο Λιθάρι και κατά μήκος της Λεωφόρου Καραμανλή και παραπλεύρως του ξενοδοχείου Plaza Resort.
  • στα Καλύβια στα ρέματα στις θέσεις Κυπαρίσσια Παναγιάς, Περιβόλια, Λιοράκη στην περιοχή Λαγονησίου και στη λίμνη στη θέση Βαλομάνδρα
  • στον Κουβαρά στα ρέματα στις θέσεις Αγίου Γεωργίου, Βουστάσιο, Κολιαντρίκου και στον κεντρικό Κουβαρά
  • στην Παλαιά Φώκαια στο κανάλι στη θέση Λεωφ. Σουνίου & Μικράς Ασίας και στα λιμνάζοντα ύδατα στην παραλία
  • στη Σαρωνίδα στα ρέματα και τα λιμνάζοντα ύδατα κατά μήκος της παραλίας

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί με ειδικό βιολογικό σκεύασμα στις οικολογικά προστατευόμενες περιοχές του δήμου (Αλυκές, Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου), ενώ από την πλευρά του Δήμου  έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο ψεκασμοί στα φρεάτια σε όλες τις Κοινότητες.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή καλεί τους πολίτες να προχωρήσουν σε ψεκασμούς εντός των ιδιοκτησιών τους – στους κήπους και κυρίως στο γκαζόν αλλά και οπουδήποτε υπάρχει έντονη υγρασία – για να μην γίνει ο κήπος και ο περιβάλλοντας χώρος εστία ανάπτυξης των προνυμφών των κουνουπιών και για να δημιουργηθεί ένα μη ελκυστικό περιβάλλον για τα ενήλικα κουνούπια για τη δημιουργία εστιών στα φυλλώματα των φυτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ