Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στο Δήμο Σαρωνικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται περιαστικά του Δήμου Σαρωνικού οι εφαρμογές ψεκασμών κουνουπιών (προνυμφοκτονίες) από τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28/5 ο 6ος κύκλος εφαρμογών με τον συντονισμό – εκ μέρους του Δήμου Σαρωνικού – του Αντιδημαρχου καθαριότητας Βασίλη Μπούτση.

Οι εφαρμογές έγιναν σε περιοχές με λιμνάζοντα νερά σε όλες τις Κοινότητες του
δήμου, ενώ για πρώτη φορά δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και πραγματοποίηθηκε ψεκασμός στην περιοχή του Ολύμπου σε σημεία που υποδείχθηκαν και όπου υπάρχουν στάσιμα νερά.

Από την πλευρά του Δήμου, ο οποίος έχει αποκλειστικά την ευθύνη και την υποχρέωση, να υλοποιεί προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών εντός του αστικού ιστού, πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες νέους ψεκασμούς στα φρεάτια όλων των Κοινοτήτων εντός των διοικητικών μας ορίων.

Ο Δήμος καλεί πάλι τους πολίτες να προχωρήσουν σε ψεκασμούς εντός των ιδιοκτησιών τους – στους κήπους και κυρίως στο γκαζόν αλλά και οπουδήποτε υπάρχει έντονη υγρασία – για να μην γίνει ο κήπος και ο περιβάλλοντας χώρος εστία ανάπτυξης των προνυμφών των κουνουπιών και για να δημιουργηθεί ένα μη ελκυστικό περιβάλλον για τα ενήλικα κουνούπια για τη δημιουργία εστιών στα φυλλώματα των φυτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ