Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Σαρωνικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η νεοσύστατη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Σαρωνικού υπό την Προεδρία της Δήμητρας Ράπτη, Προέδρου του ΔΣ του Δήμου.

Οι αρμοδιότητες της επιτροπής είναι η σχεδίαση, οργάνωση, συντονισμός και εφαρμογή προγραμμάτων προώθησης της ισότητας των φύλων, η συμμετοχή και υποστήριξη της ένταξης της ισότητας των φύλων στις πολιτικές του δήμου ενώ επίσης εισηγείται και συμμετέχει στην εκπόνηση σχεδίων δράσης για την ισότητα των φύλων σε τοπικό επίπεδο, διατυπώνει προτάσεις και εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα του δήμου τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής, αναλαμβάνει τη συνδιοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων, ημερίδων/συνεδρίων, επιμορφωτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων σε θέματα κακοποίησης/πρόληψης της βίας, υγείας, γυναικείας απασχόλησης και πολιτικών ίσων ευκαιριών.

Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση συμμετείχαν τα τακτικά μέλη αυτής, ο κ. Χατζηδήμου Απόστολος (ως υπάλληλος του Δήμου), οι δημότες κ.κ. Καρελιώτη Σταματίνα και Μπέλεσης Εμμανουήλ, η κα Αγγελική Τσώνη (Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου), η κα Κώνστα Βασιλική (Σύλλογος Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Καλυβίων Θορικού Λαγονησίου Δήμου Σαρωνικού) και η κα Καγιάννη Μαρία (Πνευματικός Όμιλος Γυναικών Λαγονησίου Δήμου Σαρωνικού).

Η Πρόεδρος, Δήμητρα Ράπτη, ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για τη συμμετοχή τους, ευχήθηκε για μια δημιουργική πορεία και δήλωσε ότι θα στηρίξει σε θετικό πνεύμα τις όποιες δράσεις σχεδιαστούν.

Στις εισηγήσεις τους τα μέλη αναφέρθηκαν στις αναγκαιότητες της εποχής που καθορίζουν πλέον τις πολιτικές ισότητας, στην υλοποίηση δράσεων που αφορούν και στα δύο φύλα σε τομείς όπως η εργασία, η υγεία, η κοινωνικοποίηση, η επιμόρφωση και εν γένει η διάδοση της πληροφόρησης και της επικοινωνίας πάνω σε θέματα ισότητας και ευκαιριών.

Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών

Κατά την πρώτη αυτή συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίστηκε η διοργάνωση στις 25.11.2020 (Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών) ειδικής
διαδικτυακής ημερίδας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πάνω στο θέμα. Επίσης αποφασίστηκε η στοχευμένη δημόσια παρουσία της Επιτροπής σε κοινωνικά δίκτυα που μπορούν να μεταδώσουν όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται το μήνυμα της ισότητας και των ίσων ευκαιριών ενώ επισημάνθηκε η διερεύνηση της δυνατότητας παροχής προς γυναίκες και άντρες του Δήμου διαγνωστικών εξετάσεων (υπέρηχοι μαστού και προστάτη αντίστοιχα) που θα μπορέσουν να προσφέρουν μία βοήθεια στον τομέα της προληπτικής ιατρικής όπου απαιτηθεί από τις συνθήκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ