Ελάτε στην παρέα μας

Σαρωνικού

Προχωρά η διαμόρφωση της πλατείας Λαγονησίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Σαρωνικού που υποβλήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πράσινου Ταμείου με τίτλο «Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου – πλατείας Λαγονησίου επί της Λεωφόρου Καλυβίων της Δ.Ε. Καλυβίων» με ενέργειες του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιάννη Κυριακόπουλου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου.

Η χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 345.010€, που προκύπτει βάσει του
πληθυσμού του Δήμου Σαρωνικού σύμφωνα με την τελευταία απογραφή 2011.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ανάπλασης που αφορά στον σχεδιασμό και τη δημιουργία ενός πάρκου που θα απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών με στόχο την ψυχαγωγία – αναψυχή, το παιχνίδι και την άθληση επισκεπτών και χρηστών.

 

 

Συγκεκριμένα, ο χώρος θα περιλαμβάνει περιοχή για άσκηση και ψυχαγωγία, έναν μεγάλο χώρο ημικύκλιου καθιστικού (αμφιθέατρο), παιδική χαρά και ένα μικρό αναψυκτήριο. Η χωροθέτηση της χρήσης αμφιθεάτρου κρίνεται ενισχυτική για τον πολιτιστικό χαρακτήρα της περιοχής. Ο συγκεκριμένος χώρος θα μπορεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις διαφόρων ομάδων, σχολείων κλπ, καθώς επίσης αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς της νεολαίας της περιοχής. Η παιδική χαρά θα αντικατασταθεί με νέα και σύγχρονη αδειοδοτημένη και με βεβαίωση καταλληλότητας από την αρμόδια Επιτροπή Παιδικών Χαρών και θα κατασκευαστούν διαμορφώσεις για κίνηση ΑμεΑ, ενώ θα προστεθεί και αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, φωτισμός κλπ).

Το προς ανάπλαση οικοδομικό τετράγωνο καλύπτει συνολικά μια έκταση 3.400 τετραγωνικών μέτρων και έχει περίμετρο 245 μέτρων περίπου. Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του δήμου και συγκεκριμένα επί της Λεωφόρου Καλυβίων, την οδική αρτηρία που συνδέει την ευρύτερη περιοχή των Καλυβίων με το παραλιακό μέτωπο, η οποία αποτελεί σημαντικό άξονα εμπορικών χρήσεων, υπηρεσιών, αναψυχής και κατοικίας.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ