Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη του Δήμου Σαρωνικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 4 Μαρτίου στο Δημαρχείο Σαρωνικού με αντικείμενο τον συντονισμό των ενεργειών και τα προληπτικά μέτρα στον Δήμο Σαρωνικού για την προστασία από τον νέο κορωνοϊό.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς λεπτομέρειες που αφορούν στον ιό, τους τρόπους μετάδοσης και διαχείρισής του και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων προφύλαξης που συστήνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου, αλλά και της ορθής ενημέρωσης των εκπαιδευτικών,
των μαθητών αλλά και των γονέων από τους ειδικούς. Παράλληλα, ο Δήμαρχος κ. Φιλίππου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για την ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης
Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σύμφωνα με την οποία υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμού προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμφάνισης ή και διάδοσης του κορωνοϊού, λαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο με απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Υγείας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά του κορωνοϊού.

Τα αποτελέσματα της σύσκεψης όσον αφορά στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης συνοψίζονται ως εξής:
1. Ενημέρωση με αφίσες και έντυπο υλικό των μαθητών – εκπαιδευτικών – γονέων
αλλά και όλων των πολιτών για τα ατομικά μέτρα υγιεινής και σύσταση για αυστηρή τήρησή τους [προσεκτικό πλύσιμο χεριών με νερό και σαπούνι ή επάλειψή τους με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα και να φορούν μάσκα όσοι εμφανίζουν συμπτώματα από το αναπνευστικό (συνάχι, βήχα, πυρετό, πονόλαιμο)].
2. Περαιτέρω προμήθεια αντισηπτικών αλκοολούχων διαλυμάτων για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων, των δημοτικών κτιρίων (Δημαρχείο, Κοινοτικά Καταστήματα, ΚΕΠ κ.α) αλλά και στους χώρους που στεγάζονται τα ΚΑΠΗ.
3. Στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν ύποπτων περιστατικών.
4. Σύσταση Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων, η οποία καλείται να συνδράμει στην
προσπάθεια για καλύτερη ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών που θα χρειαστούν ειδική παρακολούθηση και αντιμετώπιση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλυβίων Αριστοφάνης Γκίκας, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Γκίνης, Ηλίας Πατσιαούρας, Γιάννης Κυριακόπουλος, Βαγγέλης Ζεκάκος, Χαράλαμπος Γαλάνης, Δημήτρης Παπαχρήστου (και με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Ράπτη (υπεύθυνη για τους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου), οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Γκίνη (και με την ιδιότητά της ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ως Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Κέντρου Υγείας Καλυβίων), Νίκος Πουλόπουλος (εντεταλμένος για θέματα Υγείας και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» στο
οποίο ανήκουν δομές όπως παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ κ.α), τα μέλη της Επιτροπής Υγείας Γιώργος Μπρέγιαννης (Πρόεδρος Κοινότητας Σαρωνίδας), Χρήστος Γιαννάκης, Μιχάλης Κόλλιας (δημοτικός σύμβουλος), Εύη Κρανιά (από το Κ.Υ. Καλυβίων) και Γιάννης Αναγνωσταράς, καθώς και ο φαρμακοποιός του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Δημήτρης Τσουκαλάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ