Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των αγωνιστών κατά της δικτατορίας στις φυλακές Ωρωπού – Το μήνυμα του δημάρχου Σαρωνικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των αγωνιστών κατά της δικτατορίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, 17 Νοεμβρίου, στις φυλακές Ωρωπού. Το παρών στην τιμητική εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

Ο δήμαρχος με αφορμή την σημερινή ημέρα προέβη στην εξής δήλωση:

«Φέτος συμπληρώνονται 48 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία,  48 χρόνια από το πάνδημο αίτημα εργατών, φοιτητών και μαθητών για «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Η σημερινή επέτειος μας υπενθυμίζει ότι, τίποτα δεν χαρίζεται αλλά και τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν υπάρχει όραμα, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη. Ότι ο  αγώνας για την επίτευξη της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και του Δικαίου είναι μακρύς, επίπονος και δύσβατος αλλά όχι απροσπέλαστος. Γιατί ο λαός πάντα βρίσκει τον τρόπο να επιβάλει τη βούλησή του ακόμη και μέσα από τις «ρωγμές» της ελπίδας που αφήνει ο αυταρχισμός και η απολυταρχία.

Σήμερα τιμάμε τους νεκρούς του Νοέμβρη και τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, που αποτέλεσε το κορυφαίο ιστορικό γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης του Ελληνικού λαού. Τιμάμε ενεργά και δυναμικά  τον ανυποχώρητο αγώνα και την ηρωική εξέγερση.

Έχουμε χρέος να μεταφέρουμε το μήνυμα των πρωταγωνιστών του Πολυτεχνείου στο σήμερα, δίνοντας πρωτίστως τη μάχη για την προστασία της κοινωνίας από τη φονική πανδημία. Δίνοντας τη μάχη ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας που θα τους σώσει τη ζωή , ανεξάρτητα από το αν είναι πλούσιοι ή φτωχοί. Έχουμε χρέος να παλέψουμε πρώτα για τη ζωή!

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει έναν λαό που διεκδικεί τα δικαιώματά  του. Καθήκον όλων μας να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα για υγεία, παιδεία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία, δουλειά και αξιοπρέπεια. Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μια κοινωνία καλύτερη, δίνοντας  ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα ενάντια στο φασισμό. Έχουμε χρέος στη μνήμη όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους και αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο.

Σήμερα θα είμαστε εκεί για να στείλουμε το μήνυμα ότι όσα έκανε ο λαός μας το Νοέμβρη του 1973, δεν πήγαν χαμένα. Το Πολυτεχνείο ζει, όπως ζουν και οι αξίες που μας κληροδότησε.»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ