Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Δήμος Σαρωνικού: “Μια οφειλόμενη απάντηση στους παραχαράκτες της αλήθειας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Σαρωνικού εξέδωσε ανακοίβωση η οποία αναφέρει:  “Τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή η πλέον πρόσφορη μέθοδος όσων βρίσκονται σε πολιτική αδυναμία και θέλουν να καλύψουν δικά τους ανομήματα είναι να «βαφτίζουν το κρέας ψάρι» και να παρουσιάζουν μυθεύματα με μοναδικό σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών και την ψηφοθηρία.

Αυτή την πρακτική ακολούθησε για ακόμη μια φορά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, Γ. Σωφρόνης, που έχοντας στο μυαλό τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 ανοίγει ένα θέμα που δεν υφίσταται ενώ αποφεύγει. την ίδια στιγμή, να μιλήσει για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου.

Βλέποντας την παράταξή του αποδυναμωμένη και φυλλορροούσα επιχειρεί συσπείρωσή της εγκαλώντας τη δημοτική αρχή για την οικονομική κατάσταση του δήμου. Ωστόσο, στην προσπάθειά του να το πετύχει αυτό καταφεύγει σε φτηνά τερτίπια που αποδεικνύουν ότι υποτιμά κατάφωρα τη νοημοσύνη των πολιτών. Ο κ. Σωφρόνης παρουσιάζει την εικόνα μιας συγκεκριμένης στιγμής (το αποθεματικό του δήμου) ως κάτι τετελεσμένο και αμετάβλητο, όταν μιλάμε για οικονομικό μέγεθος που διαρκώς μεταβάλλεται! Άραγε τόσο βαθιά είναι η πεποίθησή του ότι το εκλογικό σώμα αποτελείται από αδαείς;

Η μεγάλη εικόνα με οικονομικούς όρους είναι ότι ο ισολογισμός του δήμου Σαρωνικού ήταν θετικός για το 2021.

Η μεγάλη εικόνα είναι ότι το ταμείο του δήμου στις 3/11/2022 είχε 9.177.663,68 ευρώ και υποχρεώσεις της τάξης των 3.500.000 ευρώ. Αλλά και πέρυσι (2021) την ίδια περίοδο στο ταμείο υπήρχαν 6.350.000 ευρώ, με οφειλές 3.500.000. Πρόκειται για στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η πολιτική διοίκηση έχει ως πρώτιστο μέλημα ο Δήμος να παραμένει λειτουργικός, ανεξάρτητα από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Την ίδια στιγμή οι δαπάνες για τη ΔΕΗ έχουν διπλασιαστεί, το κόστος της ενέργειας και ειδικά τα καύσιμα επίσης, η τιμή κάθε προμήθειας έχει αυξηθεί κατά 30% λόγω αύξησης του τιμαρίθμου ενώ και το τέλος ταφής των απορριμμάτων έχει σημειώσει κατακόρυφη άνοδο.

Ο δήμος παρόλη τη δύσκολη προηγούμενη διετία λόγω covid έχει ανταποκριθεί σε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις αποπληρώνοντας ακόμη και τα πρόστιμα  για τις παραλίες, που μας επιβλήθηκαν από την κακή διοίκηση Σωφρόνη.

Προς τι λοιπόν το κάλεσμα του κου. Σωφρόνη προς τους πολίτες; Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι μόνο με εποικοδομητικό διάλογο και άνοιγμα στις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις μπορεί να επιτευχθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα του τόπου και στις προκλήσεις της εποχής. Με πραγματική διαφάνεια, με διάθεση συνεργασίας και λογοδοσία. Και όχι με παλαιοκομματικές μεθόδους συσπείρωσης της εκλογικής βάσης που βασίζονται στην παραπλάνηση και στο ψεύδος. Έκαστος στο είδος του…

Εμείς πάντως επιλέγουμε την προσήλωση στη δημιουργία έργου που θα μας επιτρέψει να κοιτάμε του πολίτες κατάματα ανεξάρτητα από εκλογικές διαδικασίες.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ