Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Σαρωνικού: Δωρεάν μάσκες προστασίας στους μαθητές

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο δημάρχου Πέτρου Φιλίππου, με τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας) και με τη συμμετοχή αντιδημάρχων, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Συζητήθηκαν όλες οι ανάγκες των σχολείων και οι απαραίτητες παρεμβάσεις του Δήμου που πρόκειται να πραγματοποιηθούν για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών κοινοτήτων.

Για το μείζον ζήτημα της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού και της προστασίας της υγείας τους από τον κορονοιό αποφασίστηκε:

  • H εξασφάλιση και προμήθεια σε όλες τις σχολικές μονάδες αντισηπτικού υλικού.
  • Η προμήθεια επαρκούς ποσότητας μασκών προστασίας για τους μαθητές και το
    εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο κ. Φιλίππου έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Ο Δήμος μας είναι απολύτως έτοιμος να προστατεύσει την υγεία των μαθητών χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειές τους μέσα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, αξιοποιώντας την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και όπου χρειασθεί ενισχύοντας με δικούς μας πόρους. Η προσπάθειά μας θα είναι διαρκής και συνεπής, χωρίς να υποκαθιστά την κρίσιμη υποχρέωση της Πολιτείας για πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και για μείωση των μαθητών ανά αίθουσα”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ