Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το λιμάνι της Ραφήνας αλλάζει όψη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα μεγάλο έργο, το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει και  να αναπροσαρμόσει τον κομβικό ρόλο του Λιμανιού της Ραφήνας στις νέες απαιτήσεις που δημιουργούνται στην ναυσιπλοΐα, βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Η έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του έργου σηματοδοτείται με την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον  Πρόεδρο του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας  (Ο.Λ.Ρ. ) Σπ. Χρυσοφώτη. Στόχος της υλοποίησης του έργου είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια αλλά και η δυναμική του Λιμένα ιδιαίτερα στο πλαίσιο του αυξημένου ρυθμού που παρουσιάζει ο τουρισμός κρουαζιέρας.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ με αντικείμενο την «Αναδιάταξη προβλητών και την αποκατάσταση προστασίας ποδός  των προβλητών 3 έως 9», για λογαριασμό της Ο.Λ.Ρ. Α.Ε

 

Οι εργασίες που θα αναβαθμίσουν το Λιμάνι της Ραφήνας

 

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών του Λιμένα Ραφήνας ώστε:

 

α. Να γίνει άμεσα η επισκευή των ύφαλων τμημάτων των κρηπιδοτοίχων και λοιπών κατασκευών στο μέτωπο παραβολής των πλοίων.

 

β. Να αποκατασταθεί το ωφέλιμο βάθος στον λιμένα (τουλάχιστον 7,50m), ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον, κατά το δυνατόν, νέες υποσκαφές στα κρηπιδώματα ή/και στους τεχνητούς ογκολίθους προστασίας ποδός.

 

γ. Να γίνει αναδιάταξη των προβλητών/θέσεων παραβολής των πλοίων ώστε να δημιουργηθούν προβλήτες με πλάτος της τάξης των 28-30m, στους οποίους να ελλιμενίζονται/πρυμνοδετούν με ασφάλεια τα συμβατικά και τα ταχύπλοα πλοία που έχουν ως λιμένα αφετηρίας την Ραφήνα.

 

Το έργο θα δημοπρατηθεί από τη Περιφέρεια Αττικής και θα εκτελεστεί από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για τα δημόσια έργα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ