Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στη δομή φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων στη Ραφήνα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε στη Ραφήνα, την κατασκήνωση του Δήμου Ζωγράφου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες από το ελληνικό χωριό του Σαρτανά της Ουκρανίας.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας μαζί με τον Δήμαρχο Ραφήνας Ευάγγελο Μπουρνούς και τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης, όπου διαμένουν οι ομογενείς πρόσφυγες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τους χώρους, μίλησε μαζί τους και ενημέρωθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης των 39 ατόμων. Ιδιαίτερη συνομιλία είχε με τα παιδιά, ρώτησε τα ονόματα τους και έμαθε για τη φοίτησή τους που συνεχίζεται σε ελληνικό σχολείο της περιοχής, ενώ δοκίμασε και παραδοσιακό ψωμί που είχαν ετοιμάσει ειδικά για την επίσκεψη του.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας ανέλυσε στον Πρωθυπουργό, τα έργα που έχουν γίνει στις κατασκηνώσεις για να γίνει καλύτερη η καθημερινή διαβίωση των φιλοξενούμενων, αλλά και τις δωρεές από εταιρείες και ιδιώτες.

 

 

Μιλώντας στους ομογενείς, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ξέρετε πόσο κοντά είμαστε στο ελληνικό στοιχείο. Και μέσα σε αυτή τη μεγάλη τραγωδία, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σας παρέχουμε έναν ασφαλή χώρο για εσάς, τα παιδιά σας, να πάνε τα παιδιά σας σχολείο. Οι δύο Δήμαρχοι βλέπω ότι εδώ έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά ώστε να νιώθετε άνετα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός εκφράζοντας την ευχή του γρήγορα να τελειώσει αυτή η περιπέτεια.

 

 

Με τη σειρά του ο κ. Θώδας είπε: «Ξεναγήσαμε τον Πρωθυπουργό στις κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου και του παρουσιάσαμε όσα έχουν κάνει οι δύο Δήμοι για την καλύτερη διαβίωση των ομογενών από τον Σαρτανά. Του είπα επίσης ότι αυξήθηκε ο πληθυσμός καθώς είχαμε το χαρούμενο γεγονός της γέννησης δύο παιδιών και πλέον ο αριθμός τους φτάνει τους 39. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό όχι μόνο για την επίσκεψη στην Ραφήνα, αλλά και για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε για αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ξεσπιτωθεί και ζουν το δικό τους δράμα.»

Μαζί με τον Πρωθυπουργό τις κατασκηνώσεις επισκέφτηκαν ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης και η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ενώ από τον Δήμο Ζωγράφου παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικοινωνίας του Δήμου Ζωγράφου, Δήμος Μπουλούκος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ