Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Παρουσίαση βιβλίου για τον Εθνικό ευεργέτη και σωτήρα Φίλιππο Ε. Καβουνίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου αφιερωμένο στον Εθνικό ευεργέτη και σωτήρα των Τριγλιανών Φίλιππο Ε. Καβουνίδη, διοργανώνει ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας.

Τίτλος του βιβλίου: Φίλιππος Ε. Καβουνίδης – Ένας γνήσιος γιος της Τρίγλιας Θυμάμαι…

Συγγραφέας του βιβλίου για τον αείμνηστο Τριγλιανό, είναι ο εγγονός του Φίλιππος Χρ. Καβουνίδης ο οποίος για το εν λόγω σύγγραμμα στηρίχθηκε και στα απομνημονεύματα του πατέρα του.

Θα προηγηθεί στις 9 π.μ. τρισάγιο στον τάφο του Φίλιππου Καβουνίδη στο εκκλησάκι της Παναγίτσας στη Ραφήνα από τον Σύλλογο Τριγλιανών Ραφήνας σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου.

Ο Φίλιππος Ε. Καβουνίδης γεννήθηκε το 1875 στην Τρίγλια Βιθυνίας, και ασχολήθηκε µε τη ναυτιλία όπου και διέπρεψε. Σε έναν από τους μεγάλους διωγμούς επέστρεψε στην Ελλάδα ενώ το 1922 προσέφερε τα πλοία του για να μεταφέρει τους καταδιωκόμενους συμπατριώτες του, Τριγλιανούς στην Ελλάδα.

Ο καπετάν Φίλιππος όπως αποκαλούν οι Τριγλιανοί τον Εθνικό τους σωτήρα, άφησε την τελευταία του πνοή το 1940 και ετάφη στην αγαπημένη του Ραφήνα σε μέρος που είχε επιλέξει ο ίδιος, στον λόφο της Παναγίτσας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ