Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία από τον Δήμο Πετρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

​Ο Δήμος Πετρούπολης, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, με ευαισθησία και αλληλεγγύη, στέκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου από τον πόλεμο λαού της Ουκρανίας και σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό συνεχίζει τη δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

​Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης και του υγειονομικού υλικού, θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται στο Β΄ ΚΑΠΗ Πετρούπολης (Δωδεκανήσου & Κρήτης), έως και την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, κατά τις ώρες 09:00 – 18:00.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, δήλωσε: «Είναι χρέος όλων μας να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τη στήριξη του Ουκρανικού λαού που δοκιμάζεται σκληρά και υποφέρει από τη φρίκη του πολέμου. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να δείξουν για ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους, συνεισφέροντας σ’ αυτή τη μεγάλη φιλανθρωπική προσπάθεια».
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς απηύθυνε έκκληση για συμμετοχή των δημοτών στην προσπάθεια του Δήμου, τονίζοντας: «είναι άμεση η ανάγκη στήριξης των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία με είδη πρώτης ανάγκης. Για τον σκοπό αυτό συνεργαζόμαστε με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και παρακαλούμε τους συνδημότες μας να συνδράμουν με όποιον πρόσφορο τρόπο επιθυμούν».

​ Συγκεκριμένα τα είδη που συλλέγονται είναι:

  • Τρόφιμα: γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.

  • Υγειονομικό υλικό: αναλγητικά, αντιπυρετικά, αιμοστατικά, αποστειρωμένες γάζες, αλοιφές για εγκαύματα, επιθέματα, θερμόμετρα, οινόπνευμα, σπρέι επούλωσης τραυμάτων, φυσιολογικούς ορούς, κολλύρια, συσκευές ορών για ενδοφλέβια έγχυση φαρμάκων, σύριγγες όλων των μεγεθών, κουτιά πρώτων βοηθειών, ιατρικές μάσκες, απολυμαντικά χεριών, ολόσωμες στολές προστασίας για τον Covid- 19

Για περαιτέρω πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 5054601 και στο email: [email protected]

​ Η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας θα πραγματοποιηθεί μέσω της Κεντρικής Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις πληγείσες περιοχές της Ουκρανίας.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ