Ελάτε στην παρέα μας

Πετρούπολης

Στην τελική ευθεία η Ανάπλαση του Καμινιού

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Μεγάλη Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019,  υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του ΑΣΔΑ και του αναδόχου κατασκευαστή, για την εκτέλεση του έργου “Εφαρμογή Αποκατάστασης – Αξιοποίησης Παλαιού Καμινιού Πετρούπολης και Ανάπλαση Περιβάλλοντος χώρου” (προϋπολογισμού 2.535.000,00 ευρώ) και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.

Πρόκειται για μία προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του Δήμου Πετρούπολης, του ΑΣΔΑ, που έχει συντάξει τη μελέτη του έργου, της Περιφέρειας Αττικής, η οποία το χρηματοδοτεί , και του Υπουργείου Πολιτισμού, υπό την αιγίδα του οποίου βρίσκεται το Καμίνι, ως νεότερο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς.
Το συγκεκριμένο έργο το οποίο εκκρεμεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι μεγάλης σπουδαιότητας για την πόλη μας, και η περαίωσή του, θα έχει σαν αποτέλεσμα την αξιοποίηση και αναβάθμιση ενός ιστορικού για την Πετρούπολη χώρου, που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία  και την πολιτιστική της κληρονομιά .
Το Καμίνι, σήμα κατατεθέν της Πετρούπολης, πρόκειται να διαμορφωθεί και να αναπλαστεί με έργα που αφορούν : α) την ενίσχυση και αποκατάστασή του (στατική επάρκεια καπνοδόχου παλαιού Καμινιού) καθώς και β) την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του, σε κοινόχρηστο χώρο-πλατεία .

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ