Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Σεμινάρια βρεφικού μασάζ ξεκινά ο Δήμος Πετρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Διεύθυνση Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου θέλοντας να υποστηρίξει τους νέους γονείς και τα βρέφη, ξεκινά τη νέα δράση «Σεμινάρια βρεφικού μασάζ», με τη συνεργασία δύο μαιών.

Τα σεμινάρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν το μήνα Ιούνιο, απευθύνονται σε γυναίκες που διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνης και σε γονείς με παιδιά από 0 έως 12 μηνών.

Το βρεφικό μασάζ αποτελεί μια τέχνη, όπου το βρέφος δέχεται απαλές μαλάξεις σε όλο του το σώμα από τους γονείς του. Αποτελεί ένα τρόπο παιχνιδιού και επικοινωνίας, με σκοπό την ενεργοποίηση, την ανακούφιση και την χαλάρωση. Είναι αποδεδειγμένα δεσμός αγάπης, επικοινωνίας, συναισθηματικής & ψυχικής τροφής για το μωρό.

Επίσης, το βρεφικό μασάζ βοηθά στην βελτίωση των συστημάτων του βρέφους (κυκλοφορικό, ανοσοποιητικό, νευρολογικό γαστρεντερικό κ.ά.), ανακουφίζει από πόνους (κολικοί, δυσκοιλιότητα, πόνοι δοντιών), βελτιώνει την ποιότητα και διάρκεια του ύπνου, ενώ βοηθά τα βρέφη να χαλαρώνουν και να είναι πιο ήρεμα. Μπορεί, επίσης, να είναι ωφέλιμο σε βρέφη που γεννήθηκαν πρόωρα ή είχαν εργώδεις και παρεμβατικούς τοκετούς.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλ: 210 – 5064067 και 210 – 5064076, από Δευτέρα 28/05/2018 έως Παρασκευή 01/06/2018 και ώρες : 09:00-13:00.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ